Šport > Nogomet
24 ogledov

Kako zapraviti milijardo evrov?

1/39
Žurnal24 main
V osmih sezonah je Roman Abramovič pri Chelseaju zapravil 650 milijonov evrov. Kaj je to za Real Madrid? Nič! Beli balet je od leta 2000 za nakupe igralcev in minimalno število naslovov zapravil milijardo evrov!

V svetu nogometa Real Madrid nima para. Vsaj če govorimo o zapravljanju. Samo letos je kraljevi klub za okrepitve namenil več kot 60 milijonov evrov, kar pa je v primerjavi s prejšnjimi sezonami drobiž. Skupni račun za deset sezon med letoma 2000 in 2010 je zares vrtoglav – 1.031 milijonov evrov za 49 nogometašev. Njihov največji rival Barcelona jih je v istem obdobju "pokuril" 713. Kljub vsemu, kot so zapisali pri madridski Marci, so najboljši "nakupi" Barcelone prišli iz mladinske šole, torej praktično zastonj.

Cristiano Ronaldo (96 milijonov evrov), Zinedine Zidane (72) in Ricardo Kaká (64) so najdražji trije nakupi v zgodovini Reala, Katalonci pa se lahko s temi številkami kosajo zgolj z nakupom Zlatana Ibrahimovića, ki je Milano za Barcelono zamenjal za 45 milijonov evrov in Samuela Eto'oja.

Lani je tudi "ekstravagantni" Perez zapravljal rekordno, saj je za prihod zvezd namenil kar 254 millijonov evrov. Z Realom se v zapravljivosti pač ne more meriti noben evropski klub. Ruski oligarh Roman Abramovič je v osmih sezonah pri Chelseaju zapravil 650 milijonov, a bil neprimerno uspešnejši, saj še vedno čaka le še na pokal Lige pvakov. Med velike zapravljivce lahko prištejemo le še Manchester City in njihov arabski račun zadnjih treh sezon, ki znaša 400 milijonov evrov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.