Šport > Nogomet
44 ogledov

Koper do preobrata v 86. minuti, novinca do točk

nogomet Saša Despot
Nogometaši Krškega so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0). Kalcer Radomlje in Aluminij sta se razšla brez zmagovalca s končnim rezultatom 2:2 (1:0). Koprčani so po preobratu premagal Celjane z 2:1 (1:1).

Koprčani so bili v prejšnji sezoni najslabša ekipa na domačem igrišču, v tej pa so v drugem domačem nastopu vpisali še drugo zmago. Junak je bil Senijad Ibričić z dvema goloma. Celjani, ki pred tem niso izgubili proti Kopru na osmih zaporednih tekmah, imajo zdaj enak točkovni izkupiček kot Koprčani.

Tekmo so bolje so začeli domači in že v sedmi minuti je po podaji Joela Valencie do strela z osmih metrov prišel Ruben Belima, z lepo obrambo pa se je izkazal vratar gostov Matic Kotnik. Ta je znova posredoval po nevarnem strelu Valencie z leve strani v 16. minuti.

Tri minute pozneje je po poizkusu z glavo Belime znova odlično reagiral Kotnik, po gneči ki je sledila, pa je Jaka Štromajer z vsega nekaj metrov žogo poslal preko gostujočih vrat. Gostje so prvič resno zagrozili že čez minuto. Po strelu z razdalje je nespretno posredoval Vasja Simčič. Na odbito žogo je pritekel Matej Podlogar, ki pa ga je koprski vratar podrl in sodnik Perić je pokazal na belo točko. Po kar dolgi prekinitvi zaradi nudenja zdravniške pomoči koprskemu vratarju je nato Lovre Čirjak v 26. minuti zanesljivo izvedel enajstmetrovko za vodstvo gostov.

V 31. minuti so domači izenačili. Do žoge je na robu kazenskega prostora prišel izkušeni veteran Senijad Ibričić in nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine se je izkazal z natančnim diagonalnim strelom. Zaradi poškodb sta morala že v prvem polčasu z igrišča Marko Krivičić in Simčič.

Uvodnih petnajst minut drugega polčasa je potekalo pretežno na sredini igrišča in brez nevarnejših poizkusov na obeh straneh, v nadaljevanju pa so nekoliko bolj pritisnili gostje. V 64. minuti je po prostem strelu s 25 metrov natančno sprožil Čirjak, odlično je reagiral domači vratar David Adam, ki je žogo s skrajnimi močmi odbil v vratnico, do odbite žoge je pritekel Jure Travner in jo potisnil v mrežo. Celjski nogometaš pa je bil v nedovoljenem položaju in ostalo je pri 1:1.

V 68. minuti je z glavo poizkusil Marin Glavaš, spet je dobro posredoval Adam. Potem ko so Celjani imeli nekaj več od igre sredi drugega polčasa, pa je končnica tekme pripadla domačim igralcem. V 82. minuti si je dober položaj za strel priigral Valencia, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je le za las zgrešil celjska vrata.

V 85. minuti pa odločilni trenutek tekme. Gostujoči nogometaš Janez Pišek je na golovi črti z roko obranil strel Jana Andrejašiča, potem ko je bil Kotnik že premagan in glavni sodnik je igralca gostov izključil ter pokazal na belo točko. Z nje je bil uspešen Ibričić.

Radomlje in Aluminij iztržila točki

Novinca v nogometni družbi najboljših sta sezono odprla s tremi porazi, po njih pa je bilo predvsem turbulentno v vrstah zasedbe iz Kidričevega, saj je v začetku tega tedna odstopil športni direktor Mladen Dabanović. V njunem današnjem medsebojnem dvoboju nobena ekipa ni pobrala smetane, tekma v mestu ob Kamniški Bistrici se je končala z nedoločenim izidom 2:2.

Uvod je pripadel gostom, ki so si v uvodnih petnajstih minutah priigrali nekaj (pol)priložnosti, žoga pa po strelih Roberta Kureža, Matica Vrbanca in Antona Rogine ni našla poti do mreže domačega vratarja Aljaža Ivačiča. A gostitelji so odgovorili na najboljši možni način, v 16. minuti je napadalec Marko Kovjenić svoje soigralce popeljal do vodstva z 1:0. V nadaljevanju je potekal dokaj enakovreden boj, žogo so nekaj več imeli v posesti gostujoči igralci, igra pa je bolj ali manj potekala na sredini igrišča.

Radomljani so obetavno začeli drugo polovico tekme, v priložnosti za zadetek se je znašel Kristijan Šipek, v 52. minuti pa se je po kotu z desne strani v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Lovro Bizjak in izenačil na 1:1. V nadaljevanju so izbranci domačega trenerja Dejana Đuranovića skušali znova priti do rezultatske prednosti, poskusa Nemanje Jakšića in Igorja Barukčića nista našla poti do mreže, v 69. minuti pa so gostje povedli, po podaji Matica Vrbanca je še drugič na tekmi zadel Bizjak.

Gostitelji so po zaostanku z vso silo pritisnili na gostujoča vrata, v 77. minuti pa je izenačujoči gol dosegel "rezervist" Luka Gajić. Le tri minute kasneje so se privrženci domače ekipe prijeli za glavo, saj je Žan Kumer prejel drugi rumeni karton in je moral predčasno pod prho, gosti pa v končnici tekme niso izrabili kadrovske premoči na igrišču. V izdihljajih tekme je resda še drugič porumenel gostujoči nogometaš Nemanja Jakšić, tekma pa se je končala brez zmagovalca.

Krčani do prve zmage v sezoni

Krčani so v 4. krogu le prišli do prve zmage v sezoni. Iz treh strelov na celotni tekmi so z enim zadeli v polno, junak zmage je bil Martin Kramarič. Z zmago so se Krčani na lestvici približali današnjemu tekmecu zgolj na točko. Ta je ob dveh zmagah vpisal še drugi poraz, pa čeprav je proti tekmečevim vratom streljal desetkrat. A vsakokrat nenatančno.

Že prvi polčas je minil predvsem v znamenju nenatančnih strelov. Domači so zgolj enkrat prišli do zaključnega strela, v 20. minuti je nenatančno meril prav Kramarič. Na drugi strani so bili precej konkretnejši Novogoričani, a vseh šest poskusov Mihe Gregoriča, Gianluce Franciosija, Tineta Kavčiča, Dejana Žigona in Bedeja Osujia (ta je poskusil dvakrat) je zgrešilo cilj.

V uvodu drugega polčasa ekipi nista prihajali do strelov oziroma priložnosti, toda v 60. minuti je Kramarič razveselil domače navijače, ko je zadel za 1:0 po podaji Filipa Dangubića. Na drugi strani je prvi strel v drugem polčasu v 63. minuti sprožil Žigon, a spet žogo poslal mimo gola, tako kot tudi pet minut zatem. Podobno je storil tudi Osuji v 76. minuti, v 90. minuti pa je s strelom z glavo zgrešil še Rok Grudina.

Prva Liga TS, 4. krog:

Kalcer Radomlje - Aluminij 2:2 (1:0)
Krško - Gorica 1:0 (0:0)
Luka Koper - Celje 2:1 (1:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.