Šport > Nogomet
18 ogledov

Kam bo odšel Džeko?

Se bo Džeko res preselil k Juventusu? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Napadalec Wolfsburga in reprezentance Bosne in Hercegovine Edin Đeko se v zadnjih tednih v medijih pojavlja v kontekstu prestopa v Arsenal in Manchester United.

V Arsenal skoraj zagotovo ne bo odšel, saj je strateg topničarjev Arsene Wenger že dejal, da je za njihov klub predrag. "Igralec mi je všeč, vendar je ta trenutek za nas perdrag," je "skromni" Francoz dejal o napadalcu, katerega tržna cena je trenutno ocenjena na 25 milijonov evrov.

Morebiti pa ima zanj dovolj denara Manchester United, ki je pred sezono izpeljal najdražji transfer nogometaša v zgodovini, potem ko je Real Madridu  prodal Cristiana Ronalda za rekordnih 96 milijonov evrov. Interes za bosanskega napadalca je potrdil pomočnik Alexa Fergusona, Mike Phelan.

"Prepričan sem, da se zanj zanimajo številni klubi. Ali je z naše strani enako? Mi vedno iščemo mlade, talentirane nogometaše. Džeko je na Old Traffordu v ligi prvakov upravičil zanimanje.Je visok, čvrst igralec in kot tak na nek način zanimiv za angleško ligo," je dejal Phelan o drugem najboljšem strelcu Bundeslige iz pretekle sezone (zabil je 26 golov).

Pogodba z Wolfsburgom ga veže do junija 2013, a ima v klavzuli zapisano, da lahko odide že po koncu te sezone za določeno vsoto odškodnine, ki pa še ni bila javno oznanjena. Za odkup se bosta poleg angleških klubov potegovala tudi Milan in Bayern.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.