Šport > Nogomet
20 ogledov

Kampl na igrišču od prve minute

kevin kampl borussia dortmund bayer leverkusen EPA
Borussia Dortmund je spomladanski del 1. Bundeslige s Kevinom Kamplom v postavi začela z remijem brez golov pri močnem Leverkusnu - Kamplu vseh 90 zelo solidnih minut.

Kevin Kampl se je nekaj manj kot štiri leta po slovesu od Bayerja Leverkusna na BayAreni pojavil v majici kluba, za katerega je navijal kot otrok. Jürgen Klopp je novi slovenski okrepitvi Borussie Dortmunda proti nekdanji ekipi namenil debi od prve minute, Kampl pa je v napadu ob Ciru Immobileju združil moči s klubskim zvezdnikom Marcom Reusom.

Poleg številnih starih znancev ga je v farmacevtskem mestu čakal tudi nekdanji trener Roger Schmidt, ki ga je pri Salzburgu postavil na evropski zemljevid in mu skupaj s selektorjem mlade reprezentance Tomažem Kavčičem pomagal tudi pri preboju do slovenske A-reprezentance.

Dortmund je prvo tekmo spomladanskega dela prvenstva v Leverkusnu začel celo kot zadnja ekipa 1. Bundeslige, ki si jo je kljub temu prišel pogledat tudi selektor Nemčije Joachim Löw, obe moštvi pa sta se tako kot vsi v tem kolu z minuto molka oziroma aplavza poklonili preminulemu.

Več o tekmi in ostalih obračunih nemške 1. Bundeslige si lahko preberete na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.