Šport > Nogomet
32 ogledov

Kampl odlaša z nujno operacijo

kevin kampl bayer leverkusen Profimedias
Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl ima že dlje časa težave z bolečim stopalom, ki jih bo moral odpraviti z operacijo.

Datum posega še ni določen, saj želi Kampl pomagati tako Bayerju iz težav v bundesligi, kot tudi slovenski reprezentanci v nadaljevanju kvalifikacij za SP. Operacija bi ga od igrišč oddaljila za dobre tri mesece.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com ima slovenski reprezentant že nekaj časa težave s poškodbo in igra s pomočjo protibolečinskih tablet, o čemer so poročali tudi nekateri nemški mediji. Po njihovih informacijah naj bi Kampla po operaciji čakal večmesečni premor.

Bayer iz Leverkusna je v ligi prvakov izpadel proti Atleticu Madridu slovenskega vratarja Jana Oblaka, v bundesligi pa je šele na 11. mestu. Kampl in soigralci bodo poizkušali uloviti uvrstitev na eno od prvih šestih mest, ki neposredno ali skozi kvalifikacije vodijo v evropska klubska tekmovanja, a naloga bo težka. Od tega razpleta bo bržkone odvisna tudi Kamplova odločitev glede datuma operacije.

"Noga ni v najboljšem stanju. Na dolgi rok se operaciji ne bom mogel izogniti. Zdaj, ko pri Bayerju ne gre vse po načrtih, bi bil to napačni trenutek. Želim pomagati ekipi, da se izvlečemo iz tega položaja," je dejal 26-letni nogometaš, pri katerem gre za težave, ki izvirajo še iz mladih let. Samo operacija bi mu pomagala, da bi se rešil bolečin, vendar bo težko najti pravi termin za poseg.

Tudi takoj po končani klubski sezoni poseg ne bo primeren, saj ga čakajo nastopi v dresu slovenske reprezentance v kvalifikacijah za SP leta 2018. "Moramo paziti, da ne bi izpustil preveč pomembnih tekem. Želim narediti tako, da bo prav, vendar vedno ne gre po načrtih," je za 24ur.com še dejal Kampl.

Po napovedih bi moral po operaciji počivati približno tri mesece. Po nekaterih napovedih nemških novinarjev naj bi Kampl počakal še do kvalifikacijske tekme Slovenije in Malte 10. junija, potem pa bi glede na razplet sprejel odločitev. S tem bi zamudil začetek nove klubske sezone 18. avgusta.

Komentarjev 1
  • Avatar krojac
    krojac 20:26 31.marec 2017.

    Kamplc pa je ta Kampl