Šport > Nogomet
33 ogledov

Kampl osrednja tema v Nemčiji

kevin kampl bayer leverkusen Profimedias
Nemški Bayer Leverkusen s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom je odlično začel letošnjo Ligo prvakov in s 4:1 (1:1) odpravil ekipo Bate Borisov.

Osrednja zgodba v nemških medijih sta dobra igra Mehičana Javierja Hernandeza Chicharita in Kevina Kampla, ki sta po prestopu v zadnjem trenutku že osvojila srca nogometašev v Leverkusnu.

"Odlično se počutim, odkar sem tukaj in spet sem samozavesten. V novi sredini nisem imel nikakršnih težav s prilagajanjem, saj so me od prvega dne naprej odlično sprejeli. Danes je bilo pomembno, da smo tudi v drugem polčasu ostali mirni in nato smo zasluženo visoko zmagali," je po sredini tekmi proti Belorusom Kampla na spletu citiral Eurosport. Kot pravi Kampl, je vzdušje v Leverkusnu res odlično: "Veselim se prav vsakega treninga z ekipo."

Tekmo sta bržkone odločila prav Kampl in Hernandez v 59. minuti, ki sta poskrbela za vodstvo domačih s 3:1. Kampl je iz vezne vrste z odlično podajo zaposlil Mehičana v napadu, ta pa je nato poskrbel za tretji val slavja na tribunah.

kevin kampl bayer leverkusen | Avtor: Profimedias Profimedias
"Zame je najbolj pomembno, da sem lahko pomagal ekipi do zmage in zato sem zelo vesel," je po golu dodal Chicharito, ki je v domovini zelo priljubljen in po tekmi ga je v mešani coni čakala kopica mehiških novinarjev. Za Mehiko je 27-letni Hernandez doslej odigral 74 tekem in dosegel 40 golov.

Kampl in Hernandez imata še eno skupno lastnost. Oba sta se Bayerju poleti pridružila tik pred iztekom prestopnega roka. Nemci so Manchester Unitedu za prestop Hernandeza neuradno plačali 12 milijonov evrov, Kampl je iz Borussie Dortmund prišel za 10 milijonov. Kot kaže, gre za uspela nakupa. "Brez da bi koga poimenovali, smo z novinci v ekipi lahko zelo zadovoljni," je za agencijo dpa povedal poslovodja Bayerja Michael Schade.

Še v soboto pri porazu Bayerja z Darmstadtom (0:1) sta Kampl in Hernandez tekmo začela na klopi, nato oba vstopila v 58. minuti, a nista uspela zrežirati preobrata. V Ligi prvakov sta priložnost dobila od začetka tekme in opozorila nase, Hernandez pa je sodeloval že pri golu Admirja Mehmedija v četrti minuti za vodstvo z 1:0.

Za Bayer je preostala gola dosegel Hakan Calhanoglu (47., 75. 11-m), pred skoraj 25.000 gledalci pa je bil za goste uspešen Nemanja Milunović (13.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.