Šport > Nogomet
23 ogledov

Kampl popoldne, Oblak šele jutri

andraž kirm slovenija nogometna reprezentanca
1/8
Simon Maljevac
Zbor kandidatov za nastop na zadnjih dveh obračunih kvalifikacij za Euro 2016 je potekal v dokaj nesproščenem vzdušju, reprezentanca pa bo večino treningov do petkove tekme proti Litvi opravila na Brdu pri Kranju.

Slovenski selektor Srečko Katanec v dopoldanskih urah še ni pričakal vseh povabljencev, saj so imeli nekateri reprezentanci sinoči še klubske obveznosti.

Vratar madridskega Atletica Jan Oblak se bo treningom predvidoma priključil šele jutri, vezista Bayerja iz Leverkusna Kevina Kampla v tradicionalni bazi pričakujejo danes popoldne, nekaj minut pred eno popoldne pa je na Brdo pri Kranju pridrvel Josip Iličić, ki pa tako kot večina članov izbrane vrste ni bil razpoložen za pogovore z novinarji. "Ob tokratnem zboru sem v precej boljši formi, saj sem si v klubskem dresu priboril precej večjo minutažo kot pre prejšnjo reprezentančno akcijo," je po prihodu na Gorenjsko pojasnil eden izmed najizkušenejših mož Katančeve zasedbe Andraž Kirm, ki se zaveda, da bo morala slovenska reprezentanca predvsem na petkovem obračunu proti Litvi v Stožicah zaigrati zelo odločno.

"Razmišljati moramo le od dveh zmagah. Predvsem obračun proti Litovcem bi znal biti precej zahteven. Najverjetneje bodo zaigrali zelo zaprto, saj so na takšen način igrali na vseh gostovanjih. Že proti San Marinu smo potrdili, da znamo igrati tudi proti zelo zgoščenim obrambam. Dodaten pritisk nam pomeni dejstvo, da smo na tej tekmi favoriti in da za nas tako proti Litvi kot proti San Marinu igra le zmaga."

Kirm je dodal, da bo skupaj s soigralci pozorno spremljal tudi dogajanje na tekmah švicarske reprezentance, ki trenutno drži drugo mesto v kvalifikacijski skupini s tremi točkami prednosti pred  Slovenijo: "Najprej moramo mi opraviti svojo nalogo, nato pa bomo seveda prisluhnili informacijam o razpletu tekem, ki jih bo odigrala Švica. Mogoče nam bo sreča tokrat bolj naklonjena kot v preteklosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.