Šport > Nogomet
23 ogledov

Kampl: "Priznam, bil sem malce bolj nervozen"

slovenija ciper ljudski vrt kevin kampl Anže Petkovšek
V zgodovinske knjige slovenskega nogometa so se v petek zvečer proti Cipru vpisala kar tri nova imena. Tako Goran Cvijanović kot Dominic Maroh bi lahko postala standardna izbora na seznamu sedanjega in bodočih selektorjev, a javnost že dolgo časa nekoga ni pričakovala tako nestrpno, kot ravno "izgubljenega sina" Kevina Kampla.

"Ko pridem na igrišče, čutim nervozo na vsaki tekmi. Danes sem jo še malce bolj, priznam, ker je bil reprezentančni debi, kar je nekaj velikega v karieri. Malce sem bil nervozen, malce mi je stopilo v glavo, ampak upam, da bo že naslednjič boljše," je po tekmi proti Cipru priznal debitant Kevin Kampl.

Vzhajajoči zvezdnik Salzburga je na svojem debiju takoj po prihodu v igro zvabil gledalce na rob sedežev. Zdelo se je, kot da Ljudski vrt v vsakem napadu pričakuje kakšno potezo več, s katero je nekdanji član Bayerja Leverkusna navdušil strokovnjake po prihodu v Avstrijo. Vse kmalu tudi ne bi bilo tako sanjsko, saj je morala Slovenija do koncu trpeti za tri točke.

"Na koncu je bilo kar malce kritično po prejetem zadetku in rdečem kartonu, ampak mislim da bi, če bi že prej zabili še kakšen gol ali dva, vse skupaj verjetno izgledalo precej drugače. Tekme bi bilo že konec, tako pa je bilo na koncu še zelo težko, sploh pa na debiju ... Mislim, da smo si zaslužili to zmago in dobili te tri točke. To smo hoteli, da bi ostali zraven, kar nam je tudi uspelo," je dejal Kampl.

Selektor Slaviša Stojanović mu je v prvih minutah v reprezentančnem dresu namenil igro na levem boku, kjer se je tako dobro znašel že na Solnograškem, čeprav Kampl priznava, da raje igra bolj proti sredini:

"Najraje igram na sredini, tudi v klubu pa igram na levi, ampak mi tudi gre. Nimam problema s tem. Glavno je, da sem debitiral in zaradi tega sem srečen. V slačilnici smo dali skupaj roke gor, saj smo vedeli, da je to zelo pomembna tekma, na kateri smo morali zmagati, kar nam je tudi uspelo. Zaradi tega smo vsi srečni in upam, da nam bo to uspelo tudi v Albaniji."

Navijačem je všeč

Kampl se je le tri dni po svojem rojstnem dnevu in 21 let potem, ko se je mariborskim staršem rodil v Solingenu na zahodu Nemčije, vrnil v svoj "domači kraj" in debitiral v slovenskih barvah. Ljudski vrt je z odobravanjem nagradil vsako nejgovo potezo, tudi kakšno slabšo, za kar jim je bil Kampl po tekmi še posebej hvaležen.

"Na igrišču teh reakcij gledalcev ne spremljaš tako. Takrat samo razmišljaš o akciji. Ko pa sem prišel v igro je bil 'fajn' občutek ko sem videl, kako navijajo navijači. Videl sem, da jim je všeč način, na katerega igram in upam, da jim bom lahko to še velikokrat pokazal," je še zaključil Kampl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.