Šport > Nogomet
83 ogledov

Kampl: "Tega dneva ne bom pozabil nikoli"

Kampl Novaković Slovenija Albanija Stožice kvalifikacije Anže Petkovšek
Po zmagi Slovenije nad Albanijo v Stožicah (1:0) smo se pogovarjali s strelcem edinega gola Kevinom Kamplom in bočnim nogometašem Bojanom Jokićem.

"Tega dneva ne bom pozabil do konca življenja, zelo sem srečen. Pa ne le zaradi gola, ampak predvsem zaradi zmage. Vedeli smo, da nas le tri točke ohranjajo v igri za SP," je uvodoma povedal eden najboljših v slovenski vrsti Kevin Kampl, ki je z edinim zadetkom na tekmi tudi prinesel popoln izkupiček izbrancem Srečka Katanca na obračunu proti Albaniji.

"Pričakovali smo težak 'fajt' z Albanijo, vroče je bilo tudi v prvem polčasu. Vedeli smo, da moramo 90 minut imeti čisto glavo, vsako njihovo akcijo smo morali ustavljati z vso močjo. Na začetku drugega polčasa smo se potegnili preveč pred naš gol, stali smo prenizko in tako so Albanci prihajali do priložnosti. Še sreča, da smo imeli v golu Samirja (Handanovića, op. a.), ki nas je z nekaj izjemnimi obrambami držal v igri. Tekmo smo dobili tudi z malce sreče," vezist Salzburga kljub zmagi in izjemnemu golu pomanjkljivosti ni želel pomesti pod preprogo. 

"Kljub vsem kvalitetam Albancev smo vedeli, da če bomo mi izpolnili naše naloge, se nam ni treba bati nikogar. Krizne minute so na začetku drugega polčasa res prišle, toda kljub temu mislim, da smo mi danes pokazali več in zasluženo zmagali," je dogajanje na zelenici opisal svetlolasi nogometaš.

Kampl: "Nisem ravno mirna oseba"

"Atmosfera je bila super. Tako Albanci kot Slovenci so odlično navijali, v takšnem ambientu je res užitek igrati," je Kevin pohvalil ozračje na stadionu Stožice.

"Tudi na Cipru bo treba zaigrati na tri točke, tako kot na vseh preostalih tekmah do konca kvalifikacij. Jesen smo začeli dobro, kljub težavnemu nasprotniku. Sedaj se moramo povsem osredotočiti na Ciper, tudi tam bo težko. A če bomo mi pravi in bomo sledili napotkom selektorja, sem optimističen, da se bomo še enkrat veselili," se gostovanja na Afroditinem otoku ne boji Kampl, ki je Ciprčanom ob zmagi v Ljudskem vrtu (2:1) že zabil gol.

Živahni vezist v reprezentanci še ni dolgo, se pa s soigralci razume že zelo dobro. "V slačilnici sem bolj umirjen, na kosilih ali pa v hotelu pa se z Joko (Bojanom Jokićem, op. a.) včasih prav dobro zabavava. Sam nisem najbolj mirna oseba. Nisem eden tistih, ki le mirno sedi in ne reče ničesar," je z nasmehom na ustih zaključil Kampl.

Jokić Roshi Slovenija Albanija Stožice | Avtor: Reuters Reuters
Jokić: "Neprijetna tekma za gledalce"

"Težka tekma. Morda za gledalce ni bila najbolj prijetna, saj nismo pokazali veliko lepe igre. A danes so bile pomembne le točke in v tekmovalnem smislu se nam je izšlo. Gremo naprej," se pred realnostjo ni skival niti Bojan Jokić, ki ga zmaga ni zavedla, da bi v presežnikih govoril o igri slovenske reprezentance.

Na začetku drugega polčasa je pri Albancih vstopil hitronogi Hamdi Salihi, ki je slovenski obrambi sprva povzročal kar nekaj težav. "Salihi je zelo dober igralec, povezuje albansko igro, pričakoval sem ga v prvi postavi. Pri videoanalizi smo videli tudi, kakšen izjemen gol je zabil Norvežanom. Imel je eno priložnost po vstopu s klopi, nato pa smo ga imeli pod kontrolo," je nastop napadalca kitajskega Jiangsuja pokomentiral levi bočni branilec Slovenije.

"Real bo pokazal, kako dobri smo"

Jokić je pred sezono zamenjal klub, pridružil se je španskemu Villarrealu, ki je po treh kolih La Lige na prvem mestu. Nekdanji član Chieva za "rumeno podmornico" še ni zaigral, saj ga je mučila poškodba, ki jo je staknil na reprezentančni prijateljski tekmi na Finskem.

"Do sedaj sem bil poškodovan, počasi se vračam. Naslednjo prvenstveno tekmo igramo proti madridskemu Realu in to bo pravi test, da bomo videli, kako močni v resnici smo," je na to temo še dodal Jokić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.