Šport > Nogomet
18 ogledov

Kampl: Tega ne bom nikoli pozabil

kevin kampl bayer leverkusen Profimedias
Kevin Kampl je z zmagovitim zadetkom na londonskem Wembleyju navdušil tako navijače Bayerja iz Leverkusna kot Arsenala. Veselje slovenskega vezista je skazila poškodba.

Slovenski reprezentančni vezist Kevin Kampl je postal veliki junak tekme četrtega kroga Lige prvakov na londonskem Wembleyju, kjer je Bayer Leverkusen po zaslugi njegovega zadetka v 65. minuti premagal domači Tottenham (1:0).

Kampl je dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni in nemškega prvoligaša ponesel na drugo mesto skupine E. Dve zmagi in prav toliko remijev ima vodilni Monaco (8 točk), sledijo pa Bayer Leverkusen (6), Tottenham (4) in CSKA Moskva (2).
Slovenski reprezentant je igral do 85. minute, ko je zaradi poškodbe predčasno zapustil zelenico. V igro je namesto njega vstopil soimenjak Kevin Volland.

Kakšne so razsežnosti zdravstvenih težav, še ni znano, prav tako pa se ne ve, kaj to pomeni za slovensko reprezentanco in selektorja Srečka Katanca.

Slovensko izbrano vrsto namreč 11. novembra čaka kvalifikacijska tekma z Malto za nastop na SP 2018. ''Načrti se meni podirajo iz dneva v dan. Kdorkoli se lahko poškoduje in moram reagirati,'' je Kamplovo odsotnost v začetku oktobra komentiral Katanec.

Kevinov trenutek za zgodovino

''To je izjemno. Neverjeten občutek. Tako kot v Barceloni, kjer smo igrali lani. Tega, da sem zadel zmagoviti zadetek, ne bom pozabil nikoli v življenju. Mislim, da nocoj ne bom spal,'' je v kratki izjavi po tekmi povedal bržkone najboljši nogometaš na zelenici legendarnega londonskega stadiona.

Ob predstavi slovenskega vezista so se zabavali tudi navijači londonskega mestnega tekmeca Arsenala, ki nestrpno pričakujejo nedeljski ligaški derbi na Emiratesu.

Družabna omrežja so po tekmi preplavile šale na račun Kamplovega imena in priimka, ki pri izgovorjavi močno spominjata na Kevina Campbella, nekdanjega zvezdnika Arsenala, ki je bil član topničarjev od leta 1988 do 1995. 

Vrhunci tekme:

Komentarjev 3
  • YACKO 07:23 04.november 2016.

    Ti si mal bogi a ne....strokovnjak

  • Avatar Leon
    Leon 14:31 03.november 2016.

    Katanec je glavni problem SLO nogobrc reprezentance ! ? Spomnimo se kdo v SLO odloča o vrhunskem športu ? Kocijančič,Gros,Pahor ,Kučan ................skupina ,ki nima s športom nič skupnega .

  • asmas 12:14 03.november 2016.

    Zakaj "šok" za našega selektorja Katanca????????????Kevin kampl je tako ali tako odpisan iz Slo reprezentance vsaj kolikor časa bo šef Katanec na igrišču pa trenutni reprezentatje.Itak vemo,da ga po njegovi naduti reakciji(češ da je utrujen) nihče več ne mara.Slo ...prikaži večo reprezentanca pa je -če je komu všeč ali ne- boljša brez Kampla.Tudi v času zahovičevih izpadov je on potegnil kratko.Sedaj PIJE in KOLOVRATI po mariboru in zgublja verodostojnost.Vsaka reprezentanca se otepa nekih "nadutih zvezdnikov".Tudi Ibra ima podoben problem,pa ronaldo,"Runi" enako,da ne naštevam ostalih kot os bili "prosinečki.nič od nič in bolje da takih v reprezentanci sploh ni.Kampl ti kar igraj za aspirinčke in uživaj.Jaz uživam ko te ne vidim