Šport > Nogomet
8 ogledov

Kampl: Vse se je sesulo, šokirani smo

slovenija švica euro 2016 kampl birsa EPA
Slovenska reprezentanca je bila na pragu izjemno pomembne zmage v kvalifikacijah za nastop na Euro 2016, nato pa v manj kot 15 minutah trikrat doživela hladen tuš.

Slovenska nogometna reprezentanca je bila v soboto zvečer v Baslu na pragu izjemno pomembne zmage v kvalifikacijah za Euro 2016. Proti Švici je vodila že z 2:0 in tako imela v rokah tako želeno drugo mesto v skupini E, ki vodi neposredno na EP. Toda v zadnjih 15 minutah so Slovenci ostali praznih rok.

Podobno se je dogajalo že na tekmah z Anglijo - padec v zadnjih minutah igre, ki je botroval porazom. Kot pravijo v slovenskem taboru, so tako na zadnjih dveh tekmah izgubili pomembne štiri točke.

"Mogoče padec koncentracije. Ritem igre je bil zelo visok. Švica je šla na vse ali nič, tudi kakšen gol je dala po sreči, ampak to ni izgovor. Treba bo dvigniti glave in v torek poti Estoniji odigrati najboljšo tekmo," je o tem, kaj se s slovensko vrsto dogaja v izdihljajih zadnjih tekem, povedal Boštjan Cesar.

Kevin Kampl pravi, da je za padec igre kriva kombinacija tako fizične pripravljenosti kot psihološkega vidika: "Nekateri igralci ne igrajo redno v klubih, tako da manjka občutek za igranje vseh 90 minut, potem se vmeša še glava ... Da bi naredili tak velik korak proti EP, to bi bilo izjemno za tako majhno državo. Ampak potem se je vse sesulo, tudi proti Angliji je bilo podobno. Na koncu nam očitno nekaj manjka. Tako smo izgubili štiri pomembne točke in zaradi tega se zdaj borimo za tretje mesto."

Tretje mesto prinaša dodatne kvalifikacije. A tudi zanj se bo še treba potruditi. Najprej v torek v Ljudskem vrtu proti Estoniji, nato pa še proti Litvi in v gosteh v San Marinu.

"Za torek se bo res težko pripraviti. Šokirani smo. Nihče od vas ne bi bil rad v slačilnici po tekmi. Če daš vse od sebe, dobiš pa ne nič ... Nekako se moramo prebiti do torka, tako da bomo pravi. Estonci so tudi zmagali, tako da bodo verjetno igrali bunker, zato bo težko dati gol. Poskusili pa bomo zmagati in se boriti za to tretje mesto," je dejal Kampl, ki je potrdil, da bi sodnik moral pri 2:2 dosoditi enajstmetrovko po prekršku nad njim.

A to se ni zgodilo, tako kot Slovenci niso izkoristili še nekaj lepih priložnosti za tretji zadetek. Psihična regeneracija bo tako zahtevna, pravi Cesar: "Psihično se moramo takoj začeti regenerirati. Ni lahko, ampak verjamemo vase. Imamo dva dni, da to skupaj preživimo in v Mariboru pokažemo, da lahko na ravni, ki smo jo v Švici kazali 75, 80 minut, odigramo 90, 95 minut.".

Komentarjev 1
  • vladek 14:58 06.september 2015.

    Prodane duše,zadnjih 10 minut ste žogo podajali samo Švicarcima,češ trava je bila za nič .