Šport > Nogomet
61 ogledov

Kampla si želijo v Leipzigu

kevin kampl pogba EPA
Nemški drugoligaš z visokimi ambicijami si je že večkrat prizadeval v svoje vrste pripeljati slovenskega reprezentanta.

Kevin Kampl se je januarja iz Salzburga preselil v dortmundsko Borussio za 12 milijonov evrov. Kampl je bil član moštva s Solnograškega od leta 2012, avstrijski klub pa ima enake lastnike kot Leipzig, oba močno podpira Red Bull.

Posledično je bil v zadnjih treh letih športni direktor obeh klubov Ralf Rangnick, slednji je bil tisti, ki je Kampla iz Aalna za tri milijone evrov pripeljal v Salzburg. Tam je svetlolasi vezist blestel in se uveljavil na evropski sceni. Rangnick je velik oboževalec slovenskega reprezentanta in ker bo od naslednje sezone tudi trener nemškega drugoligaša (še vedno bo tudi športni direktor Leipziga), si želi še enkrat več videti Kampla v svojih vrstah, tokrat kot posojenega igralca, poroča kurier.at.

"Že pred prihodom v Dortmund mi je bilo jasno, da ne bom odigral vsake tekme. V kadru je kar nekaj nogometašev, ki so za kakšen milijon dražji od mene. Potreboval sem nekaj časa za prilagoditev in s to polovico sezone sem lahko kar zadovoljen. Ko sem prišel v Dortmund, smo bili na predzadnjem mestu, nato pa smo se dvignili na lestvici," je klubsko dogajanje po prihodu na reprezentančni zbor pred tekmo proti Angliji opisal 24-letni vezist, ki zaradi rdečega kartona na polfinalni tekmi proti Bayernu ni mogel zaigrati v finalu nemškega pokala, v katerem je Borussija klonila proti Wolfsburgu.

"Škoda, ker nisem smel zaigrati na tej tekmi. V zadnjih šestih mesecih sem se ogromno naučil in se spoznal s soigralci. Preskok iz avstrijske v nemško ligo nikakor ni enostaven. Vsak nogometaš ima pri takšnem prestopu težave," je dodal Kampl, ki bo eden izmed glavnih adutov Srečka Katanca v bitki z Angleži.

Rangnick bi tako morda želel izkoristiti dejstvo, da Kampl v zadnjih mesecih ni bil stalni član prve enajsterice BVB. Leipzig bo v naslednji sezoni (letošnjo je končal na petem mestu v drugi ligi) spet naskakoval elito, s Kamplom bi imel še precej več možnosti. Po potencialni uvrstitvi med elito bi Leipzig Kampla najbrž želel zadržati, a težko je verjeti, da bo ideolog slovenske reprezentance privolil v selitev v Leipzig, ki ga je želel že večkrat pripeljati, a so bile takrat za lastnike bolj pomembne ambicije Salzburga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.