Šport > Nogomet
104 ogledov

Kamplov Leipzig remiziral z Iličićevo Atalanto

Kevin Kampl Profimedia
V ligi evropa so bile na sporedu prve četrtfinalne tekme.

Prva tekma četrtfinala evropske nogometne lige med Leipzigom slovenskega nogometaša Kevina Kampla in Atalanto, ekipo slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, ki pa zaradi zdravstvenih težav že nekaj časa ne igra, se je končala z izidom 1:1 (0:1).

Vsaki ekipi je pripadel polčas, splošna ocena pa je, da so imeli gostitelji več žoge v nogah, Italijani pa so bili konkretnejši in tudi nekoliko nevarnejši. Zmagali pa bi lahko oboji, saj je bilo priložnosti na obeh straneh dovolj, tako Leipzig kot Atalanta sta dvakrat zadela tudi okvir vrat.

V prvem delu so gosti boljši vtis kronali z vodstvom. V 17. minuti je Kolumbijec Luis Muriel uspešno preigraval, domačim ga v kazenskem prostoru ni uspelo zaustaviti, njegov strel ni uspel blokirati niti Kampl, brez moči pa je bil tudi vratar Peter Gulacsi.

Nemci so v nadaljevanju pokazali boljšo igro, za njo so bili tudi nagrajeni z izenačenjem. V 58. minuti je najprej Andre Silva (v prvem polčasu je zadel vratnico) zapravil najstrožjo kazen, Gulasci mu je strel ubranil, toda uspešno posredovanje madžarskega vratarja je preveč sprostilo gostujoče branilce. Posledica tega je bila, da je v nadaljevanju akcije Davide Zappacosta dosegel avtogol, potem ko je po predložku z leve stani hotel izbiti žogo pred Willijem Orbanom.

Barcelona | Avtor: Epa Epa

Največ pozornosti med četrtfinalnimi tekmami je požela tekma med Eintrachtom iz Frankfurta in v zadnjem času v vseh tekmovanjih zelo uspešno Barcelono. Nemci so v 48. minuti z golom Ansgarja Knauffa povedli, da pa Katalonci lahko dokaj mirno čakajo na povratno tekmo, je poskrbel Ferran Torres v 66. minuti. Domači so od 78. minute igrali z igralcem manj, Tuta si je prislužil drugi rumeni karton, a Xavijevi varovanci tega niso izkoristili.

Z istim izidom se je končala tudi tekma med londonskim West Hamom in Lyonom. Tudi v Londonu so gostje igrali z igralcem več, celo mnogo več časa kot Barcelona, saj je bil v sodniškem dodatku prvega polčasa izključen Aaron Cresswell. Kljub temu je West Ham prek Jarroda Bowena v 52. minuti povedel, v 66. minuti pa je izenačil Tanguy Ndombele.

Izidi, četrtfinale, 1. tekme:
Leipzig - Atalanta                1:1 (0:1)
(Kevin Kampl je za Leipzig igral celo tekmo, Josip Iličić za
Atalanto ni igral)
Eintracht Frankfurt - Barcelona   1:1 (0:0)
Braga - Rangers                   1:0 (1:0)
West Ham - Lyon                   1:1 (0:0)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.