Šport > Nogomet
12131 ogledov

Kaos: hudo poškodovali svojega trenerja, Danci si niso upali z igrišča

Mirko Ivanić Profimedia
Neprijetne scene v Beogradu.

Nogometaši Crvene zvezde so v 4. krogu skupinskega dela Evropske lige doma z 0:1 izgubili prodti danskemu Midtjyllandu. Rezultat je ujezil navijače beograjskega kluba, ki so bili besni predvsem na glavnega sodnika Tamasa Bognarja. Madžarski delilec pravice je med tekmo sicer izključil dva domača igralca.

Ko je glavni sodnik s svojimi pomočniki po tekmi zapuščal zelenico, izhod v tunel se nahaja pod severno tribuno Marakane, kjer se zbirajo najbolj goreči navijači rdeče-belih, se je nanj vsul plaz predmetov. A eden izmed izstrelkov je v glavo zadel kondicijskega trenerja domačega kluba Federica Pannoncinija.

Ta se je zgrudil, kasneje pa so ga morali z reševalnim vozilom odpeljati v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima počeno lobanjo. Zaradi tega incidenta je glavni trener Crvene zvezde Dejan Stanković izpustil novinarsko konferenco po tekmi, v bolnišnico je pospremil svojega pomočnika.

Danski nogometaši so bili zgroženi in so še kar nekaj časa ostali na zelenici. Na koncu jim je na pomoč priskočil vratar domačega moštva Milan Borjan. Ta je Dance prepričal v to, da so z njim varni in jih pospremil z zelenice. 

"Mislim, da je naredil nekaj neverjetnega. Priskočil je na pomoč igralcem, ki so se znašli v težki situaciji. On je gentleman, po tekmi je prišel tudi v garderobo in dejal, da je to nogomet in da se dogajajo tudi takšne stvari. Rekel je, da mu je žal. To je pravi kapetan," je bil za intervencijo po dvoboju hvaležen kapetan Midtjyllanda Erik Sviatchenko.

Tudi trener Bo Henriksen je pohvalil Borjana, dodal je še, da so se mu za potezo danski nogometaši tudi zahvalili.

Komentarjev 3