Šport > Nogomet
680 ogledov

Olimpija šest dni pred Evropo odpustila trenerja in športnega direktorja

Robert Prosinečki Twitter NK Olimpija
Prosinečki ni več glavni trener Olimpije, Rudonja ni več športni direktor.

Slovenski nogometni prvoligaš iz Ljubljane je pred prvim krogom kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo ostal tako brez glavnega trenerja prve ekipe Roberta Prosinečkega kot tudi brez športnega direktorja Mladena Rudonje.

Na današnji novinarski konferenci Olimpije v Stožicah so potrdili, da so z obema prekinili sodelovanje. Specializirani slovenski športni mediji sosicer že sredi tedna poročali, da se na klopi Olimpije že kmalu obetajo spremembe.

Po poročanju portala Ekipa24 sta Rudonja in Prosinečki želela od vodstva izprositi nekaj več denarja za okrepitve, a njune prošnje niso bile uslišane. Še več, vodstvo kluba, ki ga poosebljata direktor Olimpije Igor Barišić in predsednik ljubljanskega kolektiva Adam Delius, naj bi poudarilo, da tako ne morejo več sodelovati, in se jima zahvalilo za sodelovanje.

Robert Prosinečki | Avtor: Twitter NK Olimpija Twitter NK Olimpija

Olimpija je legendarnega nekdanjega hrvaškega nogometaša Prosinečkega kot glavnega trenerja predstavila 22. marca letos, ko je na trenerskem mestu nasledil Dina Skenderja.

Pod vodstvom Prosinečkega so Ljubljančani ligaško sezono končali na tretjem mestu prvenstvene lestvice, za prvakom Mariborom in Koprom.

Komentarjev 2
  • Ender3 16:44 01.julij 2022.

    Sedaj bo pa j**a, še na Safeta ne morejo več računati.

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:03 01.julij 2022.

    Dragonsi, drugo leto ne kupovat letnih kart, oziroma ne hodit na tekme. Klub je prodan svinjam