Šport > Nogomet
15 ogledov

Kaos pri Realu: slačilnica proti Mourinhu!

Real Madrid trening Valdebebas pred ligaško tekmo EPA
Španski mediji poročajo o "ločitvi", ki je po novem porazu proti Barceloni nastala med trenerjem Joséjem Mourinhom in njegovimi igralci pri Realu Madridu. Nekateri člani kluba naj bi bili namreč šokirani nad prvo postavo za sredino tekmo, v kateri sta od prve minute začela Ricardo Carvalho in Hamit Altintop.

Dnevnik El Pais je v petek poročal, da nekateri igralci Reala Madrida niso mogli verjeti, ko so izvedeli za prvo postavo, ki se bo na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala postavila po robu Barceloni. "Kam bomo prišli na tak način?" naj bi se spraševali neimenovani nogometaši, med imeni pa se največkrat pojavjata Iker Casillas in Xabi Alonso. Spor je sledil prejšnji pokalni tekmi proti Málagi, na kateri je Real na domačem Santiagu Bernabéu že šokantno zaostajal (0:2), a na koncu rešil zmago. Trener José Mourinho naj bi ob polčasu in po tekmi s prstom pokazal na nogometaše, ki so po njegovem mnenju s počitnic prišli nepripravljeni. "Malo je manjkalo pa bi Casillas skočil na trenerja," dodajajo pri El Paisu.

Stvari so se še poslabšale po sredini tekmi z Barcelono (1:2), ko se je v prvo postavo po 21. septembru vrnil Mourinhov rojak in nesporni ljubljenec Ricardo Carvalho, ki je skupaj s Sergiem Ramosom tvoril osrčje Realove obrambe. Pred Raúlom Albiolom je za nameček prednost na desnem boku dobil Hamit Altintop, kar naj bi še dodatno razjezilo Albiolova soigralca v španski reprezentanci, Casillasa in Alonsa. Prve razpoke med ekipo in Mourinhom so se sicer pojavile že na začetku sezone, ko so se mu igralci po remiju z Racingom in porazu z Levantejem prvič postavili po robu. Real je od takrat naprej krenil na rekordni niz zmag, izgubil pa "le" dve tekmi proti Barceloni.

"Prilagajamo se Mourinhovi filozofiji," je po tekmi prek Twitterja pomenljivo sporočil Ramos. "Včasih gre dobro, včasih ne. Zgodi se, da čudne spremembe kdaj delujejo, kdaj pa ne." Španski časnik As medtem poroča, da naj bi branilec Pepe, ki je s svojim obnašanjem na tekmi z Barcelono spet poskrbel za zgražanje nogometne javnosti, izpustil naslednji dve tekmi Reala. Razlog naj bi bile bolečine v mišicah, a uradno obvestilo zdravniške službe sploh ne obstaja. O Pepejevi usodi bo trener Mourinho odločil po sobotnem treningu pred tekmo z Athleticom Bilbaom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.