Šport > Nogomet
12 ogledov

Kaos v Kölnu: košarica Solbakknu!

Solbakken Mainz Köln Koeln Koln 1. Bundesliga Nemčija nemška liga prvenstvo EPA
Nogometaši Kölna, ki se bodo do konca letošnje 1. Bundeslige borili za golo preživetje med nemško elito, so v četrtek ostali brez trenerja. Klub je namreč po nizu slabih rezultatov odpustil Norvežana Staleja Solbakkna.

Köln se bo za obstanek v 1. Bundesligi na preostalih štirih tekmah sezone boril brez nepriljubljenega trenerja Staleja Solbakkna. Trener slovenskega reprezentanta Miša Brečka in upokojenega strelca Milivoja Novakovića je sicer vodil četrtkov jutranji trening kozličkov, po nekajminutnem pogovoru z direktorjem Clausom Horstmannom pa je okrog 17. ure v roke dobil delovno knjižico in zapustil klub.

"Ostati v prvi ligi je naša prioriteta," je v izjavi za javnost dejal predsednik odbora Werner Wolf. "Vse odločitve moramo sprejemati s tem v mislih." Solbakken je konec romance v svojem slogu potrdil za norveški radiu NRK, ki mu je poslal SMS-sporočilo z besedami: "Odpuščen!!! Presneto!!!"

Zadnje štiri tekme sezone naj bi vodil (nekdanji) trener mladincev Frank Schaefer, ki je bil trener Kölna že med oktobrom 2010 in aprilom 2011, poteza kluba pa prihaja le dva dni po blamaži proti Mainzu (0:4), po kateri so kozlički ostali na 16. mestu, ki ob koncu sezone vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek, s stadiona pa so jih morali pospremiti policisti. Sto vročekrvnih navijačev je svoje "ljubljence" pričakalo tudi v Kölnu, kjer so se morali pred podivjanimi privrženci nogometaši najprej skrivati, nato pa pobegniti s taksiji.

Ena izmed zadnjih potez Solbakkna je bila sicer selitev nekdanjega slovenskega reprezentanta Novakovića na tribuno, zadnjih nekaj treningov pa naj bi "NovaGol" opravil kar z mladimi nogometaši Kölna. Njegovo moštvo na 16. mestu z 29 točkami zaostaja za 15. Augsburgom (30) in 14. Hamburgom (31). Köln je na zadnjih desetih tekmah zmagal le enkrat in ima le dve točki več od predzadnje Herthe Berlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.