Šport > Nogomet
12 ogledov

Kapetan Dinama na dopingu

Arijan Ademi, Arsenal, Profimedias
Uefa je sporočila, da je bil nogometaš Arijan Ademi pozitiven na dopinškem testu pred tekmo lige prvakov z Arsenalom 16. septembra.

Kapetan zagrebškega Dinama in makedonski reprezentant Arijan Ademi je bil pozitiven na dopinškem testu po tekmi nogometne lige prvakov z Arsenalov 16. septembra. Evropske nogometna zveza (Uefa), ki je sporočila novico, je odprla preiskavo proti igralcu, zmaga Dinama z 2:1 pa ni ogrožena, saj bi morala biti za odvzem točk oziroma kaznovanje kluba pozitivna dva igralca.

Dinamo je v sporočilu za javnost zapisal, da je presenetljivo, da je bil Ademi pozitiven ne testu, saj je bil igralec v zadnjem letu kar šestkrat na kontrolah dopinga in izvidi so bili vsakič negativni.

Štiriindvajsetletni Ademi je rojen v Šibeniku in čeprav je v mladinskih selekcijah nastopal za Hrvaško, zdaj brani barve makedonske reprezentance.

Največ testov pri nogometaših, šele nato atleti

Pred nekaj dnevi pa je svetovna protidopinška agencija Wada predstavila poročilo o dopinških testih, opravljenih v letu 2014. Teh je bilo pet odstotkov več kot eno leto prej, pozitivnih rezultatov pa je le dober odstotek, kar je deset odstotkov manj kot v 2013.

Wada je zasledila nedovoljene vzorce v 3153 od skupno 283.304 opravljenih testih. V dodatnih 713 je opazila netipične vzorce, zato so ti podvrženih nadaljnjim raziskavam.

Wada je sporočila, da gre za teste v olimpijskih in neolimpijskih športih, največ vzorcev pa je vzela na Kitajskem (13.180), v Rusiji (12.556) in Nemčiji (9073). Od športnikov so najbolj na udaru nogometaši (31.242), sledijo pa atleti (25.830) ter kolesarji (22.471).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.