Šport > Nogomet
22 ogledov

Kapetan Rusije bo Aršavin

andrei arshavin EPA
Selektor ruske nogometne reprezentance Nizozemec Dick Advocaat je imenoval kapetana ekipe za evropsko prvenstvo. To bo Andrej Aršavin, nogometaš londonskega Arsenala, ki ga je februarja posodil Zenitu iz Sankt Peterburga.

"Aršavin je zaradi svoje karizme najprimernejši za kapetana," meni Nizozemec, ki je prepričan, da lahko njegova reprezentanca na prvenstvu igra vidno vlogo: "Vsi govorijo le o Španiji, Nemčiji in Nizozemski, toda če mi pokažemo, kar znamo, smo lahko nevarni vsem. Mislim, da smo favoriti iz drugega plana."

Aršavin je zadnjih nekaj mesecev sezone igral pri Zenitu, kamor so ga februarja na posojo poslali iz Arsenala. S prerojeno igro in nekaj ključnimi zadetki je močno pripomogel h končnemu prvemu mestu ekipe v ruski ligi. Razlog za odhod v Zenit, za katerega se je tridesetletnik odločil v zadnjih sekundah prestopnega roka, naj bi bil prav v želji, da si zagotovi svoje mesto v ruski reprezentanci na letošnjem evropskem prvenstvu.

Rusija, ki se je na zadnjem evropskem prvenstvu v Avstriji predvsem zaradi odličnih iger Aršavina uvrstila v polfinale, ima dokaj lahko predtekmovalno skupino. Merila se bo s Poljaki, Čehi in Grki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.