Šport > Nogomet
1676 ogledov

Zrežiral preobrat, njegov oče se je zgrudil na tribuni in umrl

Christian Gentner Epa
Zmaga Stuttgarta na tekmi nemškega prvenstva je ostala v senci tragičnega dogodka.

Stuttgart je v 15. krogu Bundeslige na domačem stadionu Mercedes-Benz-Arena gostil Hertho in zmagal z 2:1. Oba gola za domačo ekipo je v drugem polčasu dosegel Mario Gomez.

Pri drugem zadetku, s katerim je domačim uspel veliki preobrat, je za podajo poskrbel kapetan Stuttgarta Christian Gentner, ki pa v zmagi ni mogel uživati, saj je takoj po srečanju izvedel žalostno novico.

Njegov oče se je namreč med tekmo zgrudil na tribunah in kasneje umrl na stadionu. Čeprav so mu na pomoč priskočili reševalci, ga niso mogli rešiti. Tragedija naj bi se zgodila le nekaj minut po zadnjem sodniškem pisku. Novico je z uradno izjavo potrdil Gentnerjev klub.

"VfB Stuttgart žaluje ob smrti Herberta Gentnerja. Oče našega kapetana Christina Genterja je umrl ba stadionu takoj po koncu domače tekme s Hertho. V teh težkih trenutkih so naše misli z družino Gentner," so sporočili.

Klub je po tekmi odpovedal vse medijske aktivnosti. Oglasila se je tudi Hertha, ki je družini Gentner izrekla sožalje.

"Včasih se zdi, da je nogomet najpomembnejša stvar na svetu, potem pa spoznaš, da je povsem nepomemben," je v luči tragedije sporočil Gentnerjev soigralec Daniel Didavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.