Šport > Nogomet
47 ogledov

Kapo dol: Katanec spet selektor!

Bo Srečko Katanec vendarle sprejel Hajdukovo ponudbo? (Foto: EPA) EPA
Srečko Katanec je sprejel ponudbo Nogometne zveze Slovenije (NZS) za vrnitev na klop reprezentance, so nekaj pred 13. uro na zadnji dan leta 2012 sporočili z NZS. Katanca mora formalno potrditi še Izvršni odbor NZS, ki bo zasedal 4. januarja.

Po dolgem odlašanju s sprejemom ponudbe predsednika NZS Aleksandra Čeferina je že kazalo, da se Srečko Katanec ne bo vrnil na klop slovenske nogometne reprezentance, ki je vse od sporazumnega razhoda s Slavišo Stojanovićem iskala novega selektorja.

Čeferin je Katancu rok za odločitev podaljšal do novega leta, prav na zadnji dan starega pa se je Katanec tudi odločil, da se po desetih letih vrne na selektorski položaj Slovenije. Pri NZS so ob omahovanju Katanca vedno bolj pogledovali proti Edyju Reji, nekdanjemu trenerju Napolija in Lazia.

Pomočniki Pejković, Čeh in Milinović?

"Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec sta se v drugi polovici decembra pogovarjala o možnosti Katančeve vrnitve na selektorsko mesto. Pogovori so svoj epilog dobili danes, ko je Srečko Katanec sprejel ponudbo Nogometne zveze Slovenije," so sporočili z NZS.

"Selektorja mora formalno potrditi še Izvršni odbor NZS, ki bo zasedal v petek, 4. januarja, 49-letni Katanec pa bo slovensko izbrano vrsto znova prvič vodil 6. februarja v Kopru na prijateljski tekmi z Bosno in Hercegovino."

Njegova pomočnika naj bi poleg trenerja vratarjev Nihada Pejkovića, ki to funkcijo opravlja že nekaj let, postala trenutni trener velenjskega Rudarja Aleš Čeh in nekdanji branilec reprezentance Željko Milinović. Oba sta bila člana Katančeve reprezentance do njegovega odstopa leta 2002.

Srečko postal "Srečko Nazionale"

Pod vodstvom Katanca je slovenska nogometna reprezentanca dosegla največje uspehe v svoji mladi zgodovini in se leta 2000 in 2002 uvrstila na premierni veliki tekmovanji – Euro 2000 na Nizozemskem in v Belgiji ter mundial 2002 na Japonskem in v Južni Koreji.

Slovensko reprezentanco in novega (starega) selektorja v Kopru 6. februarja čaka prijateljska tekma proti Bosni in Hercegovini. V kvalifikacijah za SP 2014 v Braziliji bo slovenska izbrana vrsta nato 22. marca v Stožicah gostila Islandijo.

Zadnja tekma Srečka Katanca na klopi Slovenije je bil poraz v tretjem kolu skupinskega dela SP 2002 v Seogvipoju proti Paragvaju (1:3). Pisal se je 12. junij 2002:

Komentarjev 17
  • Jakob Hočevar 15:18 01.januar 2013.

    Mislim da je Brane Oblak dosegel več kot nogometaš od Katanca. :)

  • vico 13:49 01.januar 2013.

    ja mene je rodila tebe pa povrgla proklet bosanc

  • vico 13:49 01.januar 2013.

    tebe boli boli kreten blesav