Šport > Nogomet
14710 ogledov

Kar je za obolele storil Ronaldo, odmeva po vsem svetu

cristiano ronaldo Epa
Cristiano Ronaldo je portugalskim oblastem in vsem prizadetim zaradi bolezni pripravljen priskočiti na pomoč v boju z novim koronavirusom.

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo se je v preteklosti neštetokrat dokazal kot zelo velikodušna oseba, v času svetovne zdravstvene krize zaradi širitve novega koronavirusa pa je napadalec Juventusa ponovno navdušil s solidarnostno gesto, ki vas bo pustila brez besed.

Petintridesetletni nogometaš, ki je po pozitivnem vzorcu enega izmed njegovih soigralcev v slačilnici italijanskega prvaka še vedno v karanteni na rodni Madeiri, je portugalskim oblastim ponudil, da se lahko njegova hotela z oznako CR7 spremeni v začasni bolnišnici za oskrbo vseh obolelih za koronavirusom.

To pa še zdaleč ni vse!

Ronaldo bo vse stroške za plače zdravnikov, medicinskih sester in drugega osebja, ki so potrebni za nemoten potek dela v njegovih hotelih/bolnišnicah, kril iz lastnega žepa, zdravljenje pa bo za vse paciente v celoti brezplačno.

Ronaldo ima v svoji rodni državi v lasti hotela v Lizboni in na Madeiri, kjer je trenutno v samoizolaciji na otoku, ki leži sredi oceana na poti proti Ameriki.

Na Portugalskem je bilo v soboto 169 potrjenih primerov koronavirusa.