Šport > Nogomet
11 ogledov

"Kar počne Simič, je noro"

stefanovic4_ifp_lju240708 Žurnal24 main
Dejan Stefanović, prvi mož SPINS-a, je za zurnal24.si komentiral nedeljske navedbe predsednika NZS Ivana Simiča.

Lahko podate splošen komentar nedeljske izjave za javnost predsednika NZS Ivana Simiča?
Slovenski športniki bi z velikim olajšanjem sprejeli odstop predsednika Nogometne zveze Slovenije. Če meni, da mu je vodenje NZS namesto v čast v breme ... Glede na njegove zadnje dejavnosti se, če ne želi sodelovati, veselimo sodelovanja s kom drugim.

V javnosti najbolj odmeva vaš SMS predsedniku NZS.
Glede SMS-a. Če nekoga kličeš en mesec in ne dvigne telefona, z njim pa poskušaš doseči dogovor, še preden daš izjavo za javnost, pač ne moreš storiti drugega kot poslati SMS. To, da je SMS prišel v javnost, pa samo kaže, kakšen človek je, na žalost. Mi vedno igramo z odprtimi kartami. Spor se ne tiče denarja, saj o slednjem govori le on. V svojem predlogu niti z besedico nismo omenili finančnih zahtev. Koga on tukaj zavaja? Z reprezentanti smo podpisali civilnopravna pooblastila. Tukaj sploh ne nastopamo v funkciji sindikata. On pravi, da sindikata sploh ne priznava. Mi bi rade volje nastopali kot sindikat. Ampak Simič pravi, da imamo mi šest članov, čeprav imamo 500 pristopnih izjav, šest pa imamo zaposlenih. To je čisto zavajanje. Mi imamo nedvoumen mandat reprezentantov in civilnopravno pooblastilo, da jih zastopamo. Imamo tudi njihove predloge, ki so jih napisali na več kot 45 straneh. Se pravi pogodbo o nastopih in sporazum o medsebojnem priznanju. Simič je tisti, ki se izpostavlja prek medijev in noče komunicirati. Nobenemu našemu članu ni jasno, zakaj je sploh še predsednik.

Simič se sprašuje tudi, ali 110 tisoč evrov, ki so jih po Simičevih besedah reprezentanti odstopili SPINS-u, predstavlja plačilo za napade predsednika NZS.
On je govoril celo o večji številki. Rekel mi je: "Kaj potrebujete še več denarja, saj boste dobili od reprezentantov." To je denar za humanitarne projekte, ne za delovanje sindikata. On to dobro ve. Zveza je prejela pooblastilo glede Paninija in EA Sports in se sploh ne bi smela pogovarjati s Paninijem. Reprezentanti so pravico do izkoriščanja tega prenesli na sindikat, ki bi v končni fazi s tem denarjem lahko storil, kar bi hotel. Ko je Simič dejal, da ne bo plačal neposredno sindikatu, ampak bo plačilo šlo prek reprezentantov, kar pomeni, da bi bili obdavčeni zaradi dohodnine. Nato smo z reprezentanti sklenili dogovor, da se del, ki je bil namenjen reprezentantom iz sponzorskih sredstev oziroma drugih sredstev iz naslova nagrade, ne iz naslova izkoriščanja pravice javne podobe, prenese na sindikat. Izvršni odbor bi moral sprejeti zelo preprost sklep, kjer se po predlogu reprezentantov ta denar prenese na sindikat. Simič hoče, da mi prejmemo čim manj za svoje človekoljubne dejavnosti. Za to gre. Vsi na zvezi, razen nekoga – ne bom povedal, kdo je to – se s tem strinjajo. Ta denar bi bil namenjen pomoči otrokom, socialnim projektom, inkubatorjem … Kar dela Simič, je noro, nima nobenega smisla. Če meni, da ga to delo preobremenjuje, bi bilo najbolje, da odstopi, saj je trn v peti vsem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.