Šport > Nogomet
37 ogledov

Karapetrović priznal napako, Šimundža zadovoljen

Ante Šimundža Saša Despot
Mariborski strateg Ante Šimundža je zmago v večnem derbiju na gostovanju pri Olimpiji (0:1) pričakovano pospremil brez posebne evforije

"Vedeli smo, kaj so želimo v tej tekmo. Dvoboj je odločil naš pristop. Z malce sreče bi lahko zabili še kakšen zadetek. Dvoboj je bil kar zanimiv, mi pa smo pkazali, kako je potrebno igrati takšne tekme. Bili smo boljše moštvo," je pred predstavniki sedme sile razplet derbija pokomentiral Ante Šimundža.

Vijoličasti so že po dveh krogih spomladanskega dela skočili na vrh lestvice, kar je Šimundžo še dodatno razveselilo: "Seveda je sedaj pogled na lestvico še lepši. Zavedamo se, da še nič ni odločeno. Vodilni položaj nam zagotovo daje dodatno motivacijo pred naslednjimi tekmami."

Karapetrović obžaloval napačno odločitev

"Naredil sem napako, ker sem ga dal igrati. Ni prikazal tega, kar sem od njega pričakoval in zato sem ga zamenjal," je nastop vezista Luke Žinka ocenil Darko Karapetrović.

"Za razplet derbija sta bili odločilni poškodba Andraža Šporarja, ki je bil naš glavni adut v napadu, ter napaka našega vratarja ob zadetku Maribora," je ključne trenutke večnega derbija med Olimpijo in Mariborom (0:1) opisal domači trener Darko Karapetrović.

"Menim, da smo igrali dobro in vztrajno lovili zadetek, ki pa ga nismo dosegli. Mariborčani so bili zelo agresivni in dobili kar nekaj kartonov," je dodal Karapetrović, ki je odkrito priznal, da je naredil napako pri izbiri prve enajsterice: "Luka Žinko se je izkazal na treningih. Naredil sem napako, ker sem ga dal igrati. Ni prikazal tega, kar sem od njega pričakoval in zato sem ga zamenjal."

Kaj je po tekmi povedal mariborski branilec Marko Šuler, si preberite na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.