Šport > Nogomet
15 ogledov

Kariero končal s hat-trickom

Nizozemec Roy Makaay, pred leti tudi član Bayerna, se je poslovil s tremi zadetk Žurnal24 main
Končano je nizozemsko prvenstvo. Prvič je prvak postal Twente. Uspešno sezono je z golom v zadnjem krogu kronal naš Tim Matavž. Kar tri pa je dal Roy Makaay, ki je odigral zadnjo tekmo v karieri.

Twente Enschede je prvič v zgodovini postal državni prvak Nizozemske. Moštvo, ki ga vodi nekdanji angleški selektor Steve McClaren, je v nedeljskem zadnjem kolu zmagalo na gostovanju pri NAC Bredi z 2:1 in tako ohranilo točko prednosti pred amsterdamskim Ajaxom, ki je ugnal Nec Nijmegen s 4:1. Junak zadnjega kola je bil nekdanji nizozemski reprezentant, 35-letni Roy Makaay, ki je odigral zadnjo tekmo v karieri. Športno pot je sklenil na najlepši možen način. Ob zmagi svojega Feyenoorda 6:2 nad Heerenveenom je zabil hat-trick. "Nisem bil živčen, saj nikoli v karieri nisem bil, a vseeno sem imel tak poseben občutek. Ko sem bil zamenjan, sem hitro dojel, da je to konec," je po tekmi razlagal Makaay, katerega je trener poslal na klop 15 minut pred koncem, da bi ga navijači lahko nagradili z glasnim aplavzem.

Omonia Nikozija, pri kateri igra Anton Žlogar, si je to nedeljo v končnici prvenstva z zmago proti Apoelu z 1:0 zagotovil svoj 20. naslov ciprskega prvaka. Največji ciprski klub, znan tudi kot ljudski klub, je osvojil svoj prvi naslov po letu 2003 in si s tem zagotovil Ligi prvakov.

Ekipa Tima Matavža Groningen je na koncu osvojila osmo mesto in bo igrala dodatne tekme za uvrstitev v Evropsko ligo. Slovenski napadalec je zadel tudi na zadnji tekmi, na kateri je njegova ekipa s 3:1 premagala Sparto iz Rotterdama. Pri slednji si kruh služi slovenski vratar Aleksander Šeliga, ki ga zaradi končnega 16. mesta čakajo še dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. V ligi pa je uspelo obstati Vitesseju iz Arnhema, kjer igra še en slovenski reprezentant Dalibor Stevanovič. Vitesse, ki je v zadnjem krogu igral neodločeno 2:2 v Utrechtu, je bil na koncu 14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.