Šport > Nogomet
12 ogledov

Karimovi mešani občutki

Karim Benzema od otroških let sanja, da bi nekoč zaigral za Real Madrid. Žurnal24 main
Po tem, ko je Karim Benzema postal nov "galaktik", ki ga je v svoje gnezdo zvabil Florentino Perez, je mladi nogometaš arabskih korenin priznal, da Lyon zapušča z mešanimi občutki.
 
 

Vedno bom spremljal Lyon, saj sem zrasel v tem klubu. Dolgujem jim vse.

Karim Benzema

 
Tudi prestop v tako prestižen klub, kot je madridski Real, francoskemu napadalcu Karimu Benzemaju (še) ne bo uspel zabrisati lepih spominov na rodni Lyon. Benzema se je v mestu rodil in na Gerlandu igral vse od malih nog, zdaj pa se seli v špansko prestolnico, kjer naj bi za ceno 35 milijonov evrov ostal šest let. Še posebej navdušujoča je bila Benzemajeva sezona 2007/08, v kateri je na 51 tekmah zabil 31 golov, medtem ko je bil v ravnokar končani sezoni malce slabši.

" Sem žalosten in srečen obenem. Vesel sem, ker bom podpisal pogodbo z velikim klubom, enim največjih na svetu. A žalosten sem, ker bom za sabo pustil prijatelje, ljudi, s katerimi sem v Lyonu odrastel - rad imam vse. Vedno bom spremljal Lyon, saj sem zrasel v tem klubu. Dolgujem jim vse," je dejal za uradno spletno stran zdaj že nekdanjega kluba.

Kljub žalosti pa Benzemaja že močno mika igranje v španski ligi, od česar ga loči le še zdravniški pregled: " Igrati za Real je bilo vse, kar sem kot mlad kdajkoli želel. Od tam, kjer prihajam, smo vedno spremljali Real - to je resnična zgodba. Ko sem imel 16-18 let sem najbolj sanjal o tej ekipi. In zdaj bom, čez nekaj tednov, tudi jaz igral tam. Zelo sem srečen," je povedal. Benzema se je tako pridružil mnogim nogometašem, ki so prej dolgo trdili, da so navijači Barcelone, a nato odšli v Real. Tudi sam Benzema je še pred letom in pol dejal: " Nekega dne bi rad igral za Barço. Kdo ne bi? Zelo sem vesel, da se tako velik klub, kot je Barcelona, zanima zame." Mik milijonov in želja po igranju na najvišjem nivoju pa vendar prevlada nad vsako ljubeznijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.