Šport > Nogomet
284 ogledov

Kasai mu (zaenkrat) ne seže do kolen

Kazujoši Miura
Na Japonskem imajo še enega junaka.

Ljubitelje zimskih športov že vrsto let navdušuje skakalec Noriaki Kasai, ki se pri 46 letih še vedno bori s precej mlajšimi tekmeci v svetovnem pokalu. A zimzeleni Japonec ima v svoji domovini velikega konkurenta. Nogometni napadalec Kazujoši Miura je namreč en mesec pred svojim 52. rojstnim dnem podpisal novo pogodbo s klubom Yokohama FC.

Nekdanji reprezentant, ki je za izbrano vrsto Japonske nazadnje zaigral pred 19 leti, ko je vpisal svoj 89 nastop, je z drugoligašem sklenil sodelovanje še za eno leto. "Ne bom izgubil ene minute, ene sekunde. Vsak dan bom treniral s polno močjo," je ob novi pogodbi dejal Miura.

Ta je leta 2017 zrušil rekord legendarnega Angleža Stanleyja Matthewsa in postal najstarejši profesionalec z zadetkom na tekmi. V letu 2018 se na devetih tekmah ni vpisal med strelce.

Stanley Matthews Legenda Šport Na današnji dan končal kariero prvi zvezdnik Anglije

Mejniki v karieri Miure:

  • Leta 1982 je pri 15 letih zapustil domovino in odšel v Brazilijo, kjer je podpisal za Santos. Za nekdanji klub legendarnega Peleja je v članski konkurenci debitiral leta 1986 pri 19 letih. V istem letu je prestopil k Palmeirasu. Za slednjega je v 25 ligaških nastopih dosegel dva zadetka.
  • Leta 1993 je bil v domovini najkoristnejši igralec in najboljši strelec novoustanovljene J-League, ki se je takrat lahko na primer pohvalila tudi z igranjem Garyja Linekerja in Zica. S svojimi predstavami je postal tudi najboljši azijski nogometaš leta.
  • Leta 1990 je debitiral v reprezentanci Japonske, osem let kasneje pa je bil najzaslužnejši za njeno prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo. V kvalifikacijah je zbral 14 zadetkov. V Deželi vzhajajočega sonca se je zgodil precejšen šlandal, ko kasneje ni bili izbran za nastop na SP v Franciji. Dve leti kasneje je prenehal nastopati za izbrano vrsto.
  • V Evropi je branil barve italijanske Genoe in zagrebškega Dinama. V Italiji je dosegel en gol, na Hrvaškem je ostal brez njega.
  • Leta 2005 je pri 38 letih podpisal za Yokohama FC, od takrat je zbral več kot 250 ligaških nastopov za klub.
Komentarjev 1
  • Lavdan 11:32 12.januar 2019.

    Primerjava med fuzbalerjem in smučarskim skakalcem j zelo bedasta. Žogo brcaš najbrž tudi ti, pa pojdi na skakalnico, če smeš.