Šport > Nogomet
262 ogledov

Kasai mu (zaenkrat) ne seže do kolen

Kazujoši Miura Profimedia - Kondenz je posledica slabega prezračevanja.
Na Japonskem imajo še enega junaka.

Ljubitelje zimskih športov že vrsto let navdušuje skakalec Noriaki Kasai, ki se pri 46 letih še vedno bori s precej mlajšimi tekmeci v svetovnem pokalu. A zimzeleni Japonec ima v svoji domovini velikega konkurenta. Nogometni napadalec Kazujoši Miura je namreč en mesec pred svojim 52. rojstnim dnem podpisal novo pogodbo s klubom Yokohama FC.

Nekdanji reprezentant, ki je za izbrano vrsto Japonske nazadnje zaigral pred 19 leti, ko je vpisal svoj 89 nastop, je z drugoligašem sklenil sodelovanje še za eno leto. "Ne bom izgubil ene minute, ene sekunde. Vsak dan bom treniral s polno močjo," je ob novi pogodbi dejal Miura.

Ta je leta 2017 zrušil rekord legendarnega Angleža Stanleyja Matthewsa in postal najstarejši profesionalec z zadetkom na tekmi. V letu 2018 se na devetih tekmah ni vpisal med strelce.

Stanley Matthews Legenda Šport Na današnji dan končal kariero prvi zvezdnik Anglije

Mejniki v karieri Miure:

  • Leta 1982 je pri 15 letih zapustil domovino in odšel v Brazilijo, kjer je podpisal za Santos. Za nekdanji klub legendarnega Peleja je v članski konkurenci debitiral leta 1986 pri 19 letih. V istem letu je prestopil k Palmeirasu. Za slednjega je v 25 ligaških nastopih dosegel dva zadetka.
  • Leta 1993 je bil v domovini najkoristnejši igralec in najboljši strelec novoustanovljene J-League, ki se je takrat lahko na primer pohvalila tudi z igranjem Garyja Linekerja in Zica. S svojimi predstavami je postal tudi najboljši azijski nogometaš leta.
  • Leta 1990 je debitiral v reprezentanci Japonske, osem let kasneje pa je bil najzaslužnejši za njeno prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo. V kvalifikacijah je zbral 14 zadetkov. V Deželi vzhajajočega sonca se je zgodil precejšen šlandal, ko kasneje ni bili izbran za nastop na SP v Franciji. Dve leti kasneje je prenehal nastopati za izbrano vrsto.
  • V Evropi je branil barve italijanske Genoe in zagrebškega Dinama. V Italiji je dosegel en gol, na Hrvaškem je ostal brez njega.
  • Leta 2005 je pri 38 letih podpisal za Yokohama FC, od takrat je zbral več kot 250 ligaških nastopov za klub.
Komentarjev 1
  • Lavdan 11:32 12.januar 2019.

    Primerjava med fuzbalerjem in smučarskim skakalcem j zelo bedasta. Žogo brcaš najbrž tudi ti, pa pojdi na skakalnico, če smeš.