Šport > Nogomet
22 ogledov

Kašnik v Anglijo, Rujović k Triglavu

David Kasnik Kašnik Rok Dolzan Dolžan Žurnal24 main
Branilec slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane, David Kašnik, bo vsaj do januarja 2012 kot posojen nogometaš igral za angleškega tretjeligaša Sheffield Wednesday. "Gre za priložnost, ki je nikakor ne morem izpustiti."

Nekdanji kapetan Olimpije David Kašnik bo do konca januarja nastopal za sloviti Sheffield Wednesday. V tretji angleški ligi bo visoki Korošec igral kot posojen nogometaš ljubljanskega kluba. "Vse je šlo zelo na hitro in šele zdaj sem videl, kako težko je zapustiti svoj klub in takšne soigralce. Pa čeprav prvotno odhajam le za pol leta. Take navijače, kot sem jih doživel tu, ne bom verjetno več nikjer na svetu," je ob slovesu dejal Kašnik, ki se veseli nove izkušnje v zibelki nogometa. "Gre za priložnost, ki je nikakor ne morem izpustiti. Če se bo izšlo toliko bolje, če ne pa se bom rade volje vrnil v Olimpijo. Ostajam v super odnosih s strokovnim vodstvom, soigralci, navijači in vsemi v klubu."

V nadaljevanju sezone pa bo seveda še naprej budno spremljal rezultate Olimpije in stiskal pesti za svoje soigralce. "V tej sezoni smo naredili ogromno, igrali odlično in lahko le sporočim navijačem, da še naprej stojijo ekipi od strani, tudi ko bo prišlo kakšno slabše obdobje. Z le malo več podpore Ljubljane lahko klub naredi ogromno. Ko se bom vrnil v Ljubljano konec januarja, tudi če samo na dopust, verjamem, da bodo moji soigralci že prvi na lestvici. Če bodo nadaljevali s podobnimi igrami bi lahko bila prednost tudi deset točk, pa naj nas Maribor lovi v spomladanskem delu," odločno sporoča Kašnik, ki bo že danes opravil prvi trening v Sheffieldu.


Prav tako si je začasno novega delodajalca našel tudi Enes Rujović, ki bo kot posojen nogometaš vsaj do konca jesenskega dela 1. SNL igral za TriglavMiroslav Cvijanović, ki v tej sezoni ni bil več v načrtih trenerja Dušana Kosića, pa je z Olimpijo sporazumno prekinil pogodbo. "S Cvijanovićem smo prekinili pogodbo, ker ni bil več v naših načrtih. Kašnik pa je dobil zelo dobro ponudbo iz Sheffielda, tudi sam se je želel preizkusiti v Angliji, kjer bo ostal vsaj šest mesecev. Veseli pa smo tudi zaradi Rujovića, da bo končno igral in, upam, spet našel samega sebe v nogometu. Na sredini igrišča imamo veliko konkurenco, Enes se je tega zavedal. Strinjali smo se, da je to trenutno najboljša rešitev," je povedal športni direktor Olimpije Mile Ačimović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.