Šport > Nogomet
24 ogledov

Katalonci tega ne bi smeli slišati

carles puyol EPA
Nekdanji zvezdnik Barcelone se je znašel v nemilosti katalonskih navijačev, ker se je v promocijskem spotu za kitajski trg proglasil za Španca.

''Jaz sem Carles Puyol in sem Španec,'' je izjavil nič hudega sluteči Carles Puyol in si zavezal zanko okoli vratu.

carles puyol | Avtor: EPA EPA
Legendarni branilec Barcelone, ki je izjavo podal za promocijski video španske La Lige, si je nakopal ostre kritike borcev za katalonsko neodvisnost. ''Sramota. Mislili smo, da imaš svoje ljudi raje kot denar,'' se je glasil eden od komentarjev na družabnih omrežjih.

Izdajalec, dezerter in celo ku***n sin je le nekaj od žaljivk, ki so jih Puyolu namenili razjarjeni katalonski podporniki.

Osemintridesetletni branilec, ki se je rodil v katalonskem mestu La Pobla de Segur, je celotno kariero (1999-2014) preživel v Barceloni, s katero je osvajal tako domače kot evropske lovorike.

Po 593 odigranih tekmah in 21 lovorikah se je leta 2014 s solzami v očeh poslovil od katalonskega ponosa, zdaj pa se je čez noč prelevil v velikega sovražnika zagrizenih političnih aktivistov. ''Nisem si mislil, da bodo to videli v Španiji,'' je v svoj bran povedal 38-letnik.

Puyol je zbral 100 nastopov v dresu španske reprezentance, šestkrat pa je zaigral tudi za neuradno katalonsko izbrano vrsto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.