Šport > Nogomet
34 ogledov

Katalonci trdijo: Neymar se bo ujel z Messijem

Neymar Brazilija reprezentanca trening priprave Rio de Janeiro Reuters
Težko pričakovani prihod brazilskega napadalca Neymarja v Evropo se bo pred začetkom naslednje sezone le zgodil. Južnoameričan bo moral pri Barceloni prepričati mnoge kritike, ki menijo, da na stari celini ne bo tako uspešen kot v domovini. Katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo, seveda, trdi drugače.

"Jasno je, da je Neymarja bolj potrebovala Barça kot Real Madrid, zaradi nogometa in umikanja na krilo pa se bo bolje prilagodil ekipi modro-rdečih kot belih," so prepričani pri Mundu Deportivu. Katalonski športni dnevnik je na četrtkovi naslovnici natisnil obraz "Lea Meymarja", ki ima obraz brazilskega zvezdnika in njegovega novega soigralca, v zadnjih letih najboljšega nogometaša na svetu Lionela Messija.

Prepričani so, da je dvojec Neymar-Messi nekaj "perfektnega", prav nihče pa v Kataloniji ne dvomi, da se dva izjemna talenta ne bi ujela. Čeprav je pri Santosu igral nekakšno prosto vlogo, je Neymarjev naravni položaj levega krilnega napadalca. To je položaj, ki ga pri Real Madridu zaseda Cristiano Ronaldo, kar je prestop k Realu še otežilo.

"Prodira proti golu, podobno kot Cristiano Ronaldo na Santiagu Bernabéuu. Na Camp Nouu bo po praktično gotovem odhodu Davida Ville, ki se mu pogodba izteče 30. junija 2014, ostalo prosto mesto 'enajstice' (drugo mesto zavzema Cristian Tello)," nadaljujejo pri katalonskem časniku.

Mora se naučiti žrtvovanja, teka in pritiska brez žoge

"Neymar in Messi se ne bosta zaletavala, ampak srečevala blizu kazenskega prostora nasprotnika. Argentinec bo začenjal na svojem ljubem položaju, položaju 'lažne devetice', morda celo rahlo bolj na desni strani, Brazilec pa bo odprt na levi. Oba bosta iskala središče napada."

Pri Mundu Deportivu so vse navijače Barcelone še pomirili, da naj ne skrbijo za sodelovanje med obema zvezdnikoma v konici napada, kar se je v zadnjem času izkazalo za problematično v primeru Davida Ville

"Neymar se zahvaljujoč svoji neverjetni tehnični kakovosti perfektno znajde na majhnem prostoru, kar je najtežja zahteva, s katero se pri Barçi soočijo novi nogometaši. Edino, kar se mora Neymar naučiti od Lea in Barçe je tudi najlažje, lahko pa uspe nogometašu katerekoli kategorije: moral se bo žrtvovati, teči in pritiskati brez žoge," še zaključujejo katalonski kolegi.

Neymarja bodo na Camp Nouu kot novega nogometaša Barçe uradno predstavili 3. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.