Šport > Nogomet
4 ogledov

Katanec kandidat za klop Hajduka

Srečko Katanec ostaja zvest Makedoncem. Žurnal24 main
Slovenski strokovnjak Srečko Katanec se utegne iz Makedonije kmalu preseliti na Hrvaško in v splitskem Hajduku naslediti neuspešnega Ivana Pudarja.

Eden od najboljših slovenskih nogometašev vseh časov in selektor, ki je Slovenijo doslej edini popeljal na evropsko in svetovno prvenstvo, je po poročanju hrvaških časnikov zelo resen kandidat za klop Hajduka. Sedanjemu trenerju Ivanu Pudarju so namreč štete ure, saj ni upravičil pričakovanj uprave in navijačev. Ti so po prihodu romunskega virtuoza Floriana Cernata, domačih branilcev Gorana Sablića in Igorja Tudorja ter latvijskega napadalca Marisa Verpakovskisa odkrito merili na naslov državnega prvaka (za Dinamom po petih krogih zaostajajo že za šest točk) in prezimitev v Evropi (obeta se jim izpad proti Sampdoriji), remi v zadnjem krogu državnega prvenstva v gosteh pri Međimurju pa je zabil še zadnji žebelj v Pudarjevo krsto.

Katanec, Zeman ali nekdo tretji?
Ob Srečku Katancu se najpogosteje omenja ime češkega trenerja Zdeneka Zemana (nekdanji trener Rome), ki pa naj bi bil za Splitčane predrag. Tudi Katanec sicer ne bi prišel ravno za drobiž, do novembra pa bi tako moral opravljati dvojno funkcijo. Dotlej ga namreč veže pogodba z makedonsko nogometno zvezo. “Srečko Nacionale”, ki se v ponedeljek ni oglašal na telefon, je že večkrat povedal, da pogodbe ne namerava prekinjati. Z vodstvom Hajduka se je že pogovarjal, a bo počakal do četrtka, saj Makedonija dan prej na prijateljski tekmi v Skopju gosti Nigerijo. Če bosta splitski klub zavrnila tako Zeman kot Katanec, bo priložnost verjetno dobil mladi hrvaški strokovnjak Elvis Scoria.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.