Šport > Nogomet
0 ogledov

Katanec odšel zaradi slabega vzdušja

Srečko Katanec je na klopi Makedonije v vlogi selektorja presedel dobra tri leta Žurnal24 main
Nekdanji selektor Srečko Katanec po dogovoru s predsednikom makedonske nogometne zveze Harijem Hadži-Risteskim sporazumno zapušča makedonsko klop.
 
 

Res je, nisem več selektor Makedonije. Vse je v redu.

Srečko Katanec

 
Danes je odjeknila vest, da Srečko Katanec zapušča klop makedonske nogometne reprezentance, ki ima še vedno teoretične možnosti za nastop na SP v Južnoafriški republiki prihodnje leto. Novico je potrdil tudi Katanec, ki je za zurnal24.si dejal: "Res je, nisem več selektor Makedonije. Vse je v redu." Več ni želel izdati.

Je bil pa zato toliko zgovornejši predsednik makedonske nogometne zveze Hari Hadži-Risteski, ki je potrdil, da se je s Katancem razšel sporazumno in da vzrok menjave na selektorski klopi ne leži v visokem porazu z 0:4 proti Nizozemski pred dnevi: "Res je, lahko potrdim, da Srečko ni več naš selektor. Do njegovega odhoda je prišlo zaradi slabega vzdušja v reprezentanci. S Srečkom sva se dogovorila, da prekineva pogodbo. Poudarjam pa, da do tega ni prišlo zaradi poraza proti Nizozemski, ampak zato, kar se je zgodilo v ekipi." Je torej kriv spor Katanca s prvim zvezdnikom makedonske izbrane vrste Goranom Pandevom? "Ne, ne bi rekel, da je to krivo. Morda je bil to začetek ... Ampak Srečko sam pravi, da vzdušje v reprezentanci ni pravo. Da je bolje, če svoje mesto prepusti nekomu, ki bo znal pripraviti pravo vzdušje."

Makedonija v kvalifikacijah za SP igra v skupini 9, kjer z eno zmago in tremi porazi v štirih tekmah zaseda predzadnje mesto. Za drugim mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije, zaostaja za štiri točke, je pa treba dodati, da ima od trenutno drugouvrščene Škotske tekmo manj. "Čakajo nas tekme, ki nas lahko popeljejo na svetovno prvenstvo ali v dodatne kvalifikacije. Možnosti imamo, ampak s porušenim vzdušjem v reprezentanci nam to ne bi uspelo. Nekomu drugemu bo morda uspelo," je še povedal Hadži-Risteski, ki sicer Katanca izjemno ceni: "Z najinim sodelovanjem sem prezadovoljen. Odlično sva se razumela, zame je pravi profesionalec. Nobenih težav nisva imela. Sam sem mu moral zagotoviti razmere za delo. Delal je profesionalno in še enkrat lahko rečem, da sem prezadovoljen z najinim sodelovanjem."

Zdaj v Interblock?
Srečko Katanec ne bo ostal brez dela. Potem ko je vodil Gorico, slovensko reprezentanco, Olympiacos in nazadnje Makedonijo, bi zdaj lahko na vrsto prišel Interblock. Joc Pečečnik, alfa in omega ljubljanskega prvoligaša, bo, kot vse kaže, vendarle dobil gradbeno dovoljenje za prenovo Bežigrajskega stadiona. Ni skrivnost, da si Pečečnik močno želi, da bi Srečko sedel na klop njegovega kluba. In s prenovljenim stadionom bi se to tudi zgodilo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.