Šport > Nogomet
21 ogledov

Katanec razkril glavni cilj na tekmi z Anglijo

nogomet Slovenija Saša Despot
Slovensko nogometno reprezentanco po sobotnem uspehu proti Slovaški že v torek ob 20.45 v Ljubljani čaka nov kvalifikacijski obračun za SP 2018 z vodilno ekipo skupine Anglijo.

Slovenski selektor Srečko Katanec ima za tekmece sicer same pohvalne besede, a poudarja, da mora biti cilj Slovenije, da zabije gol.

"Pogledali smo angleški tekmi s Slovaško in Malto. Ne več kot 15 minut, saj je angleška ekipa v primerjavi s Slovaško spremenjena, Malta pa je zgodba zase," je druženje z novinarji v pozitivnem vzdušju, tudi zaradi izjemne predstave proti Slovakom, na Brdu pri Kranju začel Katanec in o svojih varovancih dodal: "Za nas verjamem, da smo dobri, da bodo dali fantje vse od sebe. Videli pa bomo, ali bo to dovolj z zmago, remi ali kaj drugega. Opozarjam pa fante, da ni dobro, če greš preveč sproščen v tekmo, in če je preveč evforije tudi ne. Morajo delati, česar so vajeni in le tako lahko prideš do dobrega izida."

''Cilj mora ostati, da zabijemo gol''

Katanec dodaja, da je Anglija kakovostnejša od Slovaške, pa čeprav tega zadnja tekma z Malto morda ni pokazala, a pravi, da je v današnjem nogometu vsak tekmec, ki se zapre neugoden in da ima tudi z Malto vsaka ekipe težave. "Angleži imajo vodjo na igrišču, Wayna Rooneyja, ki ima okrog sebe igralce, ki funkcionirajo zelo dobro in so dobro fizično pripravljeni, hitri in dobro stojijo na igrišču. Temu se bomo v določenih fazah morali prilagoditi, a naš cilj mora ostati, da zabijemo gol."

''Brez strahu''

Selektor ob tem opozarja, da se Slovenija proti takšnemu nasprotniku ne sme osredotočiti le na obrambo, ali pa se brezglavo odpreti. "Le da se ne bi ponovila lanska tekma, ko so imeli priložnost že v prvi minuti. A fantje gredo lahko na teren brez strahu. Ni potrebe, da na tej tekmi ne pokažejo, kaj znajo in kaj imajo v sebi. Taka tekma je vedno nagrada, tudi poraz ni problem, a pokazati morajo vse in poskušati zmagati."

Nenazadnje je bila Slovenija na pragu presenečenja že lani v kvalifikacijah za EP, ko je Anglija v Stožicah tudi srečno slavila s 3:2 z zadetkom Rooneyja v 86. minuti. Dobro je znan tudi sistem angleške igre, ki ga Anglija v torek bržkone ne bo zamenjala.

Za Katanca prav tako ni pomembno, da bodo nekateri igralci Anglije na tekmi s Slovenijo bržkone manjkali in da nekateri angleški mediji pišejo celo, da bo Rooney tekmo začel na klopi. Kot pravi, imajo Angleži na vsakem igralnem mestu ustrezno zamenjavo, malo pa se z menjavami in odsotnostjo nekaterih nogometašev zanesljivo poruši ritem igre, kar je lahko minimalna prednost.

Koncentracija ključ do uspeha

Kapetan Boštjan Cesar dodaja, da Slovenija nima ugodne statistike z Anglijo, pa čeprav je bila dvakrat zelo blizu vsaj točki. "A v torek je na sporedu nova tekma, v katero moramo iti enako, kot proti Slovaški. Tekmo moramo odigrati na polno in z našo igro poskušati priti do gola. Predvsem morama ostati skoncentrirani."

Kot pravi Cesar, so igralci proti Slovaški dokazali, da je ekipa ne glede na vse pripetljaje prejšnjega tedna enotna na igrišču in izven njega. "To je pravo ogledalo te reprezentance."

O načinu igre proti Otočanom pa dodaja: "Imajo kakovostne igralce in morali bomo biti res skoncentrirani vseh 90 minut. Mi bomo šli v igro od prve minute borbeno. Prišli bodo tudi trenutki, ko se bomo morali braniti, saj imajo hitre in dobre nogometaše, a na tekmo se nikakor ne gremo le braniti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.