Šport > Nogomet
30 ogledov

Katanec se je posul s pepelom

srečko katanec slovenija škotska Profimedias
Selektor Srečko Katanec je prevzel odgovornost za poraz slovenske reprezentance na tekmi v Glasgowu.

Slovenska nogometna reprezentanca je v petem krogu kvalifikacijskega ciklusa za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 gostovala v Glasgowu in izgubla z domačo Škotsko (1:0). Ekipi sta bili rezultatsko poravnani do 88. minute, ko je slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka uspel premagati Chris Martin.

Varovanci Srečka Katanca so zabeležili prvi poraz v tem kvalifikacijskem ciklusu in na lestvici skupine F nazadovali na tretje mesto, saj je Slovaška na gostovanju premagala Malto (1:3). Vodilna Anglija, ki je bila v petem krogu boljša od Litve (2:0) ima štiri točke več od Slovaške, še eno več zaostaja Slovenija.

Škotska je v nedeljo nujno potrebovala zmago, saj bi se v nasprotnem primeru lahko praktično že poslovila od nastopa na prihajajočem mundialu. Po zmagi nad Slovenijo ima na računu sedem točk in zaseda četrto mesto.

Slovenski selektor Katanec je po tekmi prevzel odgovornost za poraz in dejal, da ne bo iskal alibijev. ''Nismo pokazali tega, kar smo želeli. Ne iščemo alibijev. Igrali smo pod pričakovanji. Nismo bili samozavestni ali agresivni. Nismo imeli igralca, ki bi prevzel žogo,'' je povedal selektor in dodal: "Zaslužena zmaga Škotske. Čestitke domači ekipi za zelo dobro igro. Mi smo odigrali daleč od tega, da bi lahko bili zadovoljni. Predvsem v prvem polčasu nismo pokazali nobene samozavesti, agresije, nobenega poguma. Slaba predstava. Za rezultat sem odgovoren jaz, prav tako za izbor igralcev."



Precej bolj zadovoljen je bil domači strateg Gordon Strachan. "Kot trener sem užival v predstavi, v vseh segmentih, tudi tehničnem, fizičnem. Vse je šlo v redu. Prenesli smo moč na igrišče in to proti dobri ekipi. Kar zadeva tekme, na katerih moraš zmagati - te pač igraš večkrat v življenju. Mislim, da so vsi navijači, ki so bili danes na tekmi, domov odšli z dobrim občutkom. Seveda so vabljeni tudi drugi, da nas podprejo na naslednjih tekmah,'' besede nekdanjega škotskega vezista prenaša spletna stran Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Komentarjev 2
  • KLOBO 16:22 27.marec 2017.

    Katanec !! Zelo enostavna rešitev. Pozabi na Šmarno Goro in zamere z Zahovičem, namesto vseh teh statistov, ki so se včeraj vlekli na igrišču (...)razen Oblaka, ki si zasluži +(...), prepusti VIJOLIČASTIM, da rešijo čast SLO !! Sem prepričan, da ...prikaži večda bi Mariborčani domov prinesli 3 točke !!

  • patrijarh 11:55 27.marec 2017.

    Večini kvazi fuzbalerjem odvzet licenco,da ne bojo več sramotili državni grb.