Šport > Nogomet
3 ogledov

Katanec: Smo tam, kamor sodimo

Srečko Katanec Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek končala kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016. V zadnjem krogu je gostovala v San Marinu, kjer ni navdušila, a končala z zmago.

Zmaga na gostovanju v San Marinu ni odločala o ničemer več, saj so bili izbranci Srečka Katanca že pred tem "obsojeni" na tretje mesto in dodatne kvalifikacije.

"Zaradi mene tudi, če bi to tekmo izgubili. Bi pač analizirali, da v danem trenutku nismo mogli premagati San Marina. Ne vem, kje bi bila težava. Ta bi nastala, ko bi novinarji začeli dodajati stvari k temu. Sam pa gledam, analiziram, tekma je bila tako in tako nepomembna, kar zadeva točke in stanje na lestvici. Zadovoljil pa me je pristop," je po tekmi dejal Katanec, ki je kljub težkemu igrišču dobil želene odgovore, ki jih je iskal za dodatne kvalifikacije, a jih zadržal zase.

Na vprašanje, ali je zadovoljen z igro slovenske vrste in ali so po izpolnjenem cilju - torej uvrstitvi v dodatne kvalifikacije - zadovoljni s tem, kjer trenutno so, pa je odgovoril: "Želel bi si, da fantje igrajo iz tedna v teden. Po nekajkrat. Da so na primerni ravni. Včasih je to mogoče, včasih ne. V kvalifikacijah se dogaja marsikaj. Smo tretji, nič po sreči, tja pač spadamo po kakovosti igralcev v tej skupini. Ne morem pa iti mimo tega, kar sem že omenil, torej tega, kaj so nam sodniki sodili v teh kvalifikacijah. S tem nismo imeli sreče. To absolutno. Želim si enak kriterij sojenja za vse."

Katanec in igralci imajo zdaj približno mesec časa, da pridejo pripravljeni na dodatne kvalifikacije. Kaj je pred slovesom sporočil svojim izbrancem? "Čakata nas pomembni tekmi, na katerih ne smemo ničesar prepustiti naključju. Sporočil sem jim, da mi vsak pove cikel treningov, na katere so navajeni v klubih, na samo intenziteto. Da potem jaz v pripravah ne bom zafrknil v smislu, da nekoga predoziram, nekoga pa premalo obremenim. To je moja naloga," pravi Katanec.

''Vsak tekmec težak, vsak tudi premagljiv''

Kapetan Boštjan Cesar pa je najprej poudaril, da v ekipi ni nikakršne slabe energije. "Nekaj se je govorilo o negativni energiji, ampak kot kapetan lahko zatrdim, da je ni. Moramo pa vsi skupaj dihati, vsi živeti za to, da naredimo rezultat. Kar pa ne bo lahko, ampak vse moramo vsi Slovenci narediti, da se skupaj veselimo uvrstitve v Francijo. Mi bomo dali svoj maksimum," poudarja Cesar, ki je izpostavil, kaj jim še manjka v igri.

"Mogoče nam manjka malo 'umazanosti' v igri, da kakšnega 'dvignemo' na centru in da leži tri minute ... Tako pač je. Ta mesec dni pa moramo vsi, cel slovenski narod živeti za ti dve tekmi. Mi smo na igrišču, mi bomo odgovarjali, mi moramo dati vse od sebe, če se hočemo sploh pogovarjati o uspehu. Je pa igranje na EP moja otroška želja, to mi še manjka, zato bomo naredili vse, da se uvrstimo," še pravi srednji branilec.

Koga bi pa najraje videl v dodatnih kvalifikacijah? "Ni pomembno. Vemo, da bo nasproti stala težka reprezentanca. Vemo pa tudi, da so vse premagljive. Pokazali smo, da imamo proti malim ekipam težave, z velikimi pa se lahko kosamo. Kot pa sem rekel, vsak tekmec bo težak, vsak pa tudi premagljiv," je zaključil Cesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.