Šport > Nogomet
20 ogledov

Katanec: To ni nikakršna zarota

Srečko Katanec umirja strasti. Žurnal24 main
Predsednik makedonske nogometne zveze Haralampie Hadži-Risteski je reprezentantom obljubil visoke premije, če osvojijo 4. mesto v skupini. Ćiro Blažević trdi, da gre za zaroto proti Hrvaški. Katanec umirja žogo.

Makedonska nogometna reprezentanca bi si z minimalno dvema zmagama na zadnjih treh tekmah kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na Euro 2008 še lahko priborila četrto mesto v skupini E. Katančevi izbranci se bodo pomerili z reprezentancami Anglije, Izraela in Hrvaške. Za osvojitev cilja predsednik makedonske nogometne zveze igralcem obljublja bogate premije, hrvaški nogometni strokovnjak in trener zagrebškega Dinama Ćiro Blažević pa v tem vidi zaroto:

"Hrvaška ima nedvomno najmočnejšo ekipo v skupini, a potrebno bo paziti. Na Euro se še nismo uvrstili. Ključna bi utegnila biti tekma proti Makedoniji, saj bodo makedonski nogometaši zaradi visokih denarnih premij kot posledice želje po izločitvi naše reprezentance dodatno motivirani."

Hrvaška sicer zaseda prvo mesto v skupini, a si nastopa na evropskem prvenstvu še ni zagotovila. Podobno kot leta 1999, ko je remizirala v Skopju in tako zgrešila tretje mesto v skupini, kasneje pa tudi uvrstitev na EP 2000, bi se s porazom proti Makedoniji zgodba letos kanila ponoviti.

Ćiro Blažević je prepričan v makedonsko zaroto proti Hrvaški. © Getty Images

 

Selektor makedonske reprezentance, Slovenec Srečko Katanec, umirja strasti: "Psihološka bitka je podkrepljena s hrvaške strani. Stimulacija za četrto mesto resda obstaja, a ne z namenom izločiti Hrvate, temveč z namenom osvojiti četrto mesto v skupini, ki zagotavlja lažjega nasprotnika v kvalifikacijskem ciklu za SP v Južnoafriški republiki." 

Hrvati bi si 17. novembra z zmago nad Makedonci na široko odprli duri za vstop na Euro 2008 v Avstriji in Švici, medtem ko bi za Makedonce zmaga pomenila velik korak k osvojitvi četrtega mesta."Za nagrado bo potrebna dobra igra in zmaga na dveh tekmah. To je vse," pravi Katanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.