Šport > Nogomet
14 ogledov

Katanec: "Vedno imam sladke skrbi"

srečko katanec
1/7
Simon Maljevac
"Tudi Ukrajinci so lahko zaskrbljeni, saj smo zabili Angležem in Švicarjem, tako da imamo tudi mi določene adute," je ob današnji objavi kandidatov za nastop na tekmah dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini dejal selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec.

"Vsi veste, da si najbolj želim, da fantje na zbor pridejo zdravi. Mišo Brečko na zadnjih akcijah ni bil z nami, na takšnih tekmah pa potrebujemo izkušene fante in menim, da nam lahko pomaga. Benjamin Verbič se je pozdravil in videti moram, v kakšnem stanju bo. Če bo dobro fizično pripravljen, bo morda dobil priložnost tudi na tekmah, v nasprotnem primeru pa nam bo v pomoč pri treningih. Milivoje Novaković je na zadnji klubski tekmi odigral 60 minut in verjamem, da bo nared, seveda pa ni pomemben samo on. Na takšnih tekmah potrebuješ 13-14 nogometašev," je za uvod druženja z novinarji pojasnil Srečko Katanec, ki pri izbiri kandidatov za izjemno pomembni bitki z Ukrajinci ni presenetil. 

"Vedno imam sladke skrbi pri izbiri reprezentance. Nobeden izmed igralcev ni izključen, prevelik riziko pa bi bil, če bi sedaj v ogenj poslal več fantov iz slovenske lige. Ogledal sem si vse kvalifikacijske tekme Ukrajine, v katerih so prejeli samo štiri zadetke. So kompaktni in tehnično dovršeni, kar dve njihovi ekipi pa igrata v Ligi prvakov. So vredni vsega spoštovanja, tako da bomo morali biti pravi, potrebno pa bo tudi malce sreče," je ukrajinsko reprezentanco analiziral Katanec.

"Tudi oni so lahko zaskrbljeni, saj smo zabili Angležem in Švicarjem, tako da imamo tudi mi določene adute. Fante moram pripraviti po najboljših močeh. Morajo biti pod pritiskom, saj na teh tekmah drugače ne gre. Lahko se zgodi marsikaj, tudi fenomenalni goli. Spored je zgoščen in tudi najboljši lahko "zatrokirajo". Mi moramo svoje oddelati preofesionalno. Stanje na Fifini lestvici me ne zanima, saj to na teh dveh tekmah ne igra nobene vloge."

"Popolnoma vseeno mi je, kje bomo odigrali povratno tekmo. Osebno nimam nič proti Štajercem in zelo si želim, da nam bodo tribune v težkih trenutkih pomagale na pravi načun, saj bo fantom v tem primeru veliko lažje. Pred tistima tekmama proti Ukrajincem leta 1999 je bilo splošno vzdušje v državi bistveno boljše in upam, da bo naš morebiten uspeh pripomogel k boljšemu stanju. Trenutno na žalost ne znamo ceniti uspehov. Zavedam se, da za uspeh potrebujemo energijo vseh podpornikov. Tudi sami igralci včasih opazijo takšne zadeve. Vsaka pozitivna beseda jih lahko dvigne," je tiskovno konferenco v športnem kompleksu Nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju v svojem prepoznavnem slogu zaključil Katanec.

 Seznam nogometašev:

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico), Nejc Vidmar (Domžale)

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Astana), Bojan Jokić (Villarreal), Luka Krajnc (Cagliari), Miral Samardžić (Rijeka), Andraž Struna (PAS Giannina), Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Nurnberg).

Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Andraž Kirm (Omonia), Rene Krhin (Granada), Jasmin Kurtić (Atalanta), Dejan Lazarević (Antalyaspor), Nejc Pečnik (JEF United), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Benjamin Verbič (FC Kopenhagen).

Napadalci: Robert Berić (Saint Ettiene), Zlatan Ljubijankić (Urawa), Milivoje Novaković (Nagoya).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.