Šport > Nogomet
144 ogledov

Katar za SP 2022 gradi "vagino": navijači na nogah

Al Wakrah Katar SP 2022 mundial svetovno prvenstvo stadion vagina Youtube
Organizatorji svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju nimajo miru. Tokrat na tapeti vsaj niso zaradi izkoriščanja in smrti tujih delavcev, temveč manjšega arhitekturnega spodrsljaja.

Takoj po objavi simulacije načrta novega stadiona Al Wakrah, pod katerega se je podpisalo podjetje AECOM Technology Corporation, so splet zavzeli komentarji, da bodoči gostitelj svetovnega prvenstva v nogometu spominja na ženski intimni predel.

120 milijard dolarjev vreden projekt naj bi sicer predstavljal starodavni čoln, s katerim so Katarci nekoč nabirali bisere. Stadion, ki ga bodo postavili okrog 20 kilometrov zunaj Dohe, bo tako kot vsi preostali razpolagal z naprednim sistemom uravnavanja temperature.

Bogata kulturna dediščina, tradicionalna arhitektura ... in vagina

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) uradno sicer še ni oznanila, če bo prvenstvo leta 2022 zaradi poletne vročine prvič v zgodovini na sporedu v jesenskih mesecih. Predsednik Sepp Blatter je že večkrat namignil, da je to "edina možnost", pomiril pa je strahove predstavnikov zimskih športov, saj turnir po njegovih besedah ne bo na sporedu pozimi.

Kako se bo katarska "vagina" vklopila v eno najstarejših naselbin v Katarju, ki ima "bogato kulturno dediščino in tradicionalno islamsko arhitekturo, zgodovinske stavbe ter prepoznavne mošeje" pa je že drugo vprašanje.

Čikaška vagina dobila konkurenco

Zgradbe, ki spominjajo na ženske genitalije, so sicer vedno velike atrakcije. Tako je denimo tudi v Chicagu, kjer stoji "Vagina Building" (originalno Crain Communications Building), ki jo je po lokalni legendi projektirala velika feministka, naveličana nad obliko nebotičnikov, ki spominjajo na moške spolne ude.

"S svojim svetlečim rožnatim odtenkom, stranicami, ki spominjajo na sramne ustnice in veliko odprtino na sredini, je navidez nedolžna zgradba kar klicala po težavah. In težave so prišle prek (spletne strani, op. a.) Buzzfeeda in tisočih navijačev na Twitterju. Gotovo je dobro obiskana skupina na Facebooku le še nekaj ur stran," se v komentarju za angleški The Guardian pošalila avtorica Holly Baxter.

Kot da tam še nikoli niso bili

Čeprav nenamerno, bi lahko podobnost z ženskim intimnim predelom razumeli kot pozdrav vedno bolj liberalni katarski politiki, ki zadeva športnice v državi, meni Baxterjeva.

"To je lahko le dobra stvar. Konec koncev – zakaj ne bi imeli 45.000 ljudi, ki bi se gnetli znotraj ženskih spolnih organov? Kot da tam še nikoli niso bili," še dodaja avtorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.