Šport > Nogomet
75 ogledov

Kazen Atleticu za obstanek Oblaka

Antoine Griezmann EPA
Mednarodno športno razsodišče Cas je zavrnilo pritožbo nogometnega kluba Atletico Madrid, da mu skrajša kazen, ki klubu prepoveduje podpis pogodb z novimi nogometaši.

Slovenski vratar v Madridu, Jan Oblak, bo po odločitvi Casa v poletnem prestopnem roku ostal brez novih soigralcev.

"Kazen ni pravična in povzroča klubu veliko škodo," so sporočili iz Atletica, kamor bodo novi nogometaši lahko prišli šele januarja prihodnje leto. Ob tem v klubu niso pozabili, da je Cas tovrstno kazen za šest mesecev skrajšal mestnemu tekmecu Real Madridu, ki namesto dveh prestopnih rokov okrepitev ni smel pripeljati le v enem.

Oba kluba sta bila kaznovana zaradi kršenja pravil v zvezi s podpisovanjem pogodb s tujimi nogometaši, mlajšimi od 18 let.

Če se pri Atleticu ne bodo povsem odreklim tekmovalnim ambicijam, odločitev Casa najverjetneje pomeni tudi obstanek nekaterih  igralcev, med drugim tudi Oblaka, ki ga v zadnjem času povezujejo s selitvijo v še večje klube. Pred kratkim so mediji na seznam zainteresiranih dodali še PSG.

Pri Atleticu so želeli v prestopnem roku sicer prodati Antoina Griezmanna v Manchester United, zamenjal pa naj bi ga še en Francoz Alexandre Lacazette, ki je letošnjo sezono odigral za Lyon. Prepoved podpisa novih pogodba pa za klub pomeni veliko težavo pri sestavljanju igralskega mozaika za sezono 2017/18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.