Šport > Nogomet
13 ogledov

Kazenska ovadba za Jošta

zavrl_jost_sad_spo_191207 Žurnal24 main
Zoper generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije (NZS) Daneta Jošta bo Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) podal kazensko ovadbo.

Predsednik SPINS Dejan Stefanović Daneta Jošta obtožuje kršenja sindikalnih pravic nogometnih reprezentantov. "Konkretno bomo podali ovadbo zoper generalnega sekretarja NZS, če pa bodo naši pravniki presodili, da bi morali ovadbo razširiti, bomo to tudi storili," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Stefanović in dodal, da bodo ta korak najverjetneje naredili na začetku naslednjega tedna. Vzrok za takšno potezo je po njegovih pojasnilih preprečevanje sestanka med nogometnimi reprezentanti, člani sindikata in SPINS.

SPINS je poskušal do dogovora in posveta s svojimi člani priti v času reprezentančnih akcij, saj je to edino obdobje, ko so slovenski igralci iz tujine zbrani skupaj in je mogoče opraviti pogovore z vsemi, meni Stefanović. NZS oziroma generalni sekretar te zveze Dane Jošt pa sindikatu ni odobril sestanka z igralci niti v prihajajočem reprezentančnem terminu, ko je na sporedu le prijateljska tekma z BiH. Zato so se na SPINS odločili za kazensko ovadbo, saj naj bi ravnanje generalnega sekretarja imelo vse zakonske znake kaznivega dejanja kršitve sindikalnih pravic.

Prizadevanja sindikata SPINS je podprl tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič: "V ZSSS podpiramo naš sindikat, zlasti v delu, ki podpira delovno-pravni status reprezentantov. Zaostrovanja, ko si SPINS prizadeva urediti stvari, niso prava pot. Odgovorni se morajo čim prej dobiti in brez odvečnih strasti priti do rešitve." Stefanović je še napovedal, da bo s problematiko onemogočanja sestanka s člani sindikata seznanil tudi vse organizacije, povezane s športom: Olimpijski komite Slovenije, Mednarodni olimpijski komite, Evropsko in Mednarodno nogometno zvezo ter tudi Evropsko komisijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.