Šport > Nogomet
30 ogledov

Kazni: Mezgi tri tekme, 4500 € za navijače!

navijači Olimpija Maribor Anže Petkovšek
Nedeljski derbi prve slovenske nogometne lige med Mariborom in ljubljansko Olimpijo se je na igrišču končal neodločeno (2:2), približno takšno pa bo tudi razmerje kazni, ki jih je danes določil disciplinski sodnik 1. SNL Simon Jeglič. Finančno so jo slabše odnesli Ljubljančani, pri Mariboru pa bo Dejan Mezga prisilno počival tri tekme. Kluba bosta zaradi navijačev skupno plačala 4650 evrov.

Levji delež kazni – Maribor bo plačal 1950 evrov, Olimpija pa 2700 – gre na račun nešportnega vedenja navijaških skupin, zaradi česar je bil dvoboj večkrat prekinjen. Tako privrženci ene kot druge ekipe so na igrišče metali bakle in vdirali na igrišče, domači so ob tem izobesili transparent s politično vsebino, gostje pa lomili stole in jih metali na travnato površino. Disciplinski sodnik Simon Jeglič je pri izreku kazni upošteval predkaznovanost obeh klubov zaradi podobnih izgredov. Dodatnih 300 evrov bo mariborski klub plačal zaradi več prejetih kartonov.

Maribor bo poleg tega tri tekme igral brez Dejana Mezge, ki je na derbiju dobil rdeči karton zaradi namernega udarca tekmeca v glavo. Denarne kazni je sodnik izrekel še Nafti in Triglavu, dve tekmi prepovedi pa igralcu slednjega Draganu Ovčini zaradi udarca tekmeca v obraz.

Zanimivo: po derbiju v lanski sezoni, ko so mariborski navijači v Stožicah polomili nekaj manj kot 300 stolov in naredili za 20.000 evrov škode, poškodovanih pa je bilo tudi nekaj varnostnikov in policist, je moral Maribor po sklepu disciplinske komisije plačati kazen 2.500 evrov.

Komentarjev 1
  • Gigii 17:14 03.november 2011.

    vse naredite samo da bi očrnili maribor in njegov klub ...se vidi da se ljubljanski časopis