Šport > Nogomet
15 ogledov

Kdo bo nadomestil Korena?

italija slovenija firence kek Saša Despot
Slovensko nogometno reprezentanco čaka zadnja tekma kvalifikacijske skupine C za nastop na Euru 2012 v Ukrajini in na Poljskem. Slovenci se bodo 11. oktobra v Mariboru pomerili s Srbijo, selektor Matjaž Kek pa je v petek objavil seznam povabljenih nogometašev.

Na seznamu selektorja Matjaža Keka tokrat ni kapetana Roberta Korena, ki bo tekmo s Srbi izpustil zaradi rumenih kartonov. Mesto v začetni enajsterici bo namesto njega najbrž dobil Dare Vršič ali pa Armin Bačinović, ki se vrača po disciplinski kazni.

Na seznamu se je A-reprezentanci pridružil tudi član reprezentance do 21 let Rene Krhin, ki je bil s Kekovo izbrano vrsto že na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki. Krhin se bo reprezentanci pridružil šele v petek, ko se z mlado reprezentanco vrne iz Švedske, kjer bodo Kavčičevi varovanci igrali eno pomembnejših tekem za vrh kvalifikacijske skupine za EP 2013.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek popoldan na Ptuju, prvi trening pa bo opravila že v ponedeljek proti večeru. Šele v četrtek se ji bo zaradi klubskih obveznosti pridružil tudi tretji vratar Vid Belec.

Slovenija je trenutno še v boju za drugo mesto v skupini, vendar je odvisna od petkovih tekem (7. oktober) med Srbijo in Italijo ter Severno Irsko in Estonijo. V slovenskem taboru bodo "navijali" za zmagi Italijanov in Severnih Ircev.

V skupini C si je nastop na EP že zagotovila Italija, ki ima po osmih tekmah 22 točk. Sledita Srbija (8 tekem/14 točk) in Estonija (9/13). Četrta je Slovenija (9/11), peta Severna Irska (8/9), zadnji pa Ferski otoki (10/4).

Seznam za tekmo s Srbijo:

– vratarji: Vid Belec, Jasmin Handanović, Samir Handanović,
obramba: Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Matej Mavrič Rožič, Marko Šuler, Miral Samardžić,
vezisti: Armin Bačinović, Valter Birsa, Josip Iličić, Andraž Kirm, Rene Krhin, Aleksander Radosavljević, Dare Vršič,
napad: Zlatko Dedić, Zlatan Ljubijankić, Milivoje Novaković, Tim Matavž.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.