Šport > Nogomet
3 ogledov

Kdo bo najboljši v deželi tej?

olimpija trening bohemians 2011 Boštjan Tacol
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je danes objavil seznam nominirancev za najboljšega nogometaša leta, ki jih bodo razglasili na nogometni gala prireditvi v ljubljanskem Grand hotelu Union v ponedeljek ob 20. uri. Letos so prvič v izboru tudi trenerji.

Spins bo prihodnji ponedeljek znova razglasil najboljše nogometaše minule sezone, prvič v zgodovini so v izbor vključeni tudi nogometni trenerji, na seznamu pa je kar 11 članov iz vrst NK Maribor. Po besedah predsednika sindikata Dejana Stefanoviča je doslej za nominirance glasovalo 188 igralcev, do same razglasitve pa pričakujejo, da bo glasovala velika večina slovenskega nogometnega kadra.

Nominiranci za najboljše nogometaše sezone 2011/12 iz vrst vratarjev so Jasmin Handanović (Maribor), Elvis Džafić (Olimpija) in Nejc Vidmar (Domžale). Med branilci se za naziv najboljšega potegujejo Martin Milec (Maribor), Aleksander Rajčević (Maribor), Sreten Sretenović (Olimpija), Aljaž Struna (Luka Koper), Ivan Knezović (Domžale), Mitja Viler (Maribor), Fabjan Cipot (Mura) in Boban Jović (Olimpija). Iz zvezne vrste so si nominacije prislužili Dare Vršič (Olimpija), Dejan Mezga (Maribor), Luka Žinko (Rudar Velenje), Aleš Mertelj (Maribor), Goran Galešič (HiT Gorica) in Goran Cvijanović (Maribor). Zanimiv je tudi izbor napadalcev, za najboljšega minule sezone konkurirajo Nusmir Fajić (Mura), Vito Plut (HiT Gorica), Agim Ibraimi (Maribor), Etien Velikonja (Maribor), Dalibor Volaš (Maribor) in Milan Osterc (Luka Koper).

Letos bo Spins prvič izbral tudi najboljšega trenerja, za katere bodo glasovali trenerji in njihovi pomočniki. V izboru je seveda trener državnih prvakov Maribora Darko Milanič, ki ima ob sebi nominirana še Anteja Šimundžo (Mura) in Dušana Kosića iz Olimpije. Iz vrst mladih nogometašev do 23 let so nominirani Martin Milec (Maribor), Boban Jović (Olimpija) in Aljaž Struna (Luka Koper), glasovanje pa poteka tudi za najboljšega igralca v 2. slovenski nogometni ligi in najlepši dosežen gol.

Spins je ob tem izpostavil tudi vzporedni projekt, to je akcija podaj naprej, ki želi opozoriti ljudi na opredeljevanje do presaditve tkiv in organov. Nogometaši so že dalj časa vključeni v promocijo akcije "postani darovalec". Akciji, nad katero bdita slovensko društvo Transplant in Zavod republike Slovenije za presaditve organov in tkiv, sta se tako aktivno pridružila Spins in Združenje nogometnih klubov 1. slovenske nogometne lige.

Spins je poleg tega podpisal pogodbo z Grand hotelom Union, ki bo gala prireditev ob izboru gostil naslednja štiri leta, zbrane pa bosta v ponedeljek zabavala pevca Arsen Dedić in Neisha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.