Šport > Nogomet
1 ogledov

Kdo bo uspešnejši v pokalu?

Robert Pevnik bo v sredo lovil uvrstitev v četrtfinale pokala. Žurnal24 main
Potem ko sta se večna tekmeca, Olimpija in Maribor, v soboto srečala v državnem prvenstvu, se bosta v sredo še v pokalu. Premierno si bo srečanje mogoče ogledati prek spletne strani NZS.

Medtem ko se še niso zaključile debate o razpletu sobotnega večnega derbija med Olimpijo in Mariborom, z 1:0 so ga dobili slednji, je že pred vrati nov večni derbi. V sredo ob 14. uri bo ljubljanski stadion ŽAK, če mu lahko tako sploh rečemo, večna tekmeca iz dveh največjih slovenskih mest gostil še enkrat. Tokrat se bodo varovanci Roberta Pevnika in Darka Milaniča srečali v tretjem kolu Hervis Pokala Slovenije. Zmaga bo še posebej sladka, saj bo poraženec izpadel iz boja za pokalno lovoriko.

Pri krovni nogometni organizaciji so za še dodatno promocijo pokalnega tekmovanja poskrbeli, da si bo srečanje med zmaji in vijolicami premierno mogoče ogledati prek svetovnega spleta. V ta namen so na NZS pripravili posebno spletno stran www.hervispokalslovenije.si, na kateri si bo od 14. ure dalje mogoče ogledati tekmo. Neposredni prenos bo povsem brezplačen in bo posebej prirejen za ogled na računalniškem ekranu. To odločitev je pozdravil tudi selektor Matjaž Kek, ki pred derbijem napoveduje naslednje: "Derbi je derbi. S seboj nosi emocije navijačev, prestiž. V pokalu je favorita zelo težko napovedati, če pa igrata med seboj rivala, ki sta na lestvici izenačena, je to še težje."

V soboto so igrali Ljubljančani, Mariborčani pa zadeli. Kakorkoli pogledamo, je njihova zmaga zaslužena, saj so zabili gol več od nasprotnika. V sredo se bo vse začelo znova. Mariborski strateg Milanič pozna recept za še eno prestižno zmago v le štirih dneh: "Podobno kot na sobotni tekmi: skromno, disciplinirano, z ustrezno bojevitostjo. Videlo se je, ko nam je nasprotnik puščal več prostora, kako nevarne situacije se odpirajo. Če bi imeli še malo več mirnosti, bi lahko šli sami v gol že v prvem polčasu," je dejal Primorec na začasnem delu v Mariboru, ki je še posebej izpostavil posamično kakovost zmajev: "Nasprotnik se odlikuje s posamično kakovostjo, v svojih vrstah imajo Cimerotiča, ki lahko povzroči nevarnost. Moramo biti pazljivi, osredotočeni na naloge, ki so pred nami." Branilec Miral Samardžić pa je prepričan, da poznajo orožje za Cimeta: "Nedvomno je eden najboljših napadalcev v ligi, hiter, spreten, a ga je mogoče ustaviti. Tudi zanj imamo rešitev."

Robert Pevnik, ki je v soboto doživel prvi poraz na klopi Olimpije, pred sredinim srečanjem ne dvomi o tem, da se bodo po koncu veselili njegovi varovanci: "Za nas je vsaka tekma pomembna, tako pokalna kot prvenstvena. Resda v pokalu iščemo svojo priložnost. Kot sem že rekel, naredili bomo vse, da premagamo Maribor. To ne bo lahko, ker Maribor igra defenzivno igro in le čaka na protinapade. Toda mi smo Olimpija in hočemo igrati lep nogomet, kar se tudi spodobi za tako velik klub." Nekdanji trener Domžal in Drave se je za trenutek vrnil tudi na sobotni obračun: "Nekateri naši mladi igralci so prvič igrali derbi. Morda jih je publika kar malce zmedla, saj so pripravili zares odlično vzdušje. Zdaj so ognjeni krst preživeli in od mladih pričakujem, da bodo v sredo igrali še bolje, bolj sproščeno." Pevnik pa v sredo znova pričakuje polne tribune: "Seveda znova pričakujem poln stadion, ker mislim, da po igri nismo razočarali navijačev. In znova obljubljam, da si bomo ustvarili veliko število priložnost in da jih bomo tokrat tudi izkoristili. Za grb Olimpije bomo tako strokovni štab kot igralci dali svoje srce."

Enajstmetrovke?
Če po uri in pol igre ne bo zmagovalca potem bosta na vrsti dva podaljška po 15 minut. Če pa tudi po dodatne pol ure igre ne bo zmagovalca, potem bodo na vrsti enajsmetrovke. V taboru Maribora se pripravljajo tudi na tako imenovano loterijo: "Vadili smo jih po koncu treninga, da se vidi, kdo je pri strelu (smeh). Bolj za šalo kot zares. Raje bi končali negotovost po devetdesetih minutah in zmagali," je dejal Samaradžić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.