Šport > Nogomet
22 ogledov

Kdo hoče Špance, Mou ali Roman? Rus kar po tri!

Thiago Alcantara Bartra Isco Španija Italija evropsko prvenstvo EP U-21 do 21 le Reuters
Po fantastični predstavi mladega Španca Thiaga Alcântare, ki je v finalu EP do 21 let zabil kar tri gole, ga bo poskušal Barceloni ukrasti še Roman Abramovič.

"Uradno je Roman Abramovič v Izraelu kot povabljenec na 90. rojstni dan predsednika Šimona Peresa, ampak navzočnost lastnika Chelseaja v sveti deželi zadeva tudi teme 'mercata'," v sredo poroča katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo.

Španija je lahko v torek znova uživala v predstavi svoje reprezentance. Po izvrstni tekmi članov na začetku pokala konfederacij, kjer so z 2:1 premagali Urugvaj, je mlada reprezentanca včeraj še drugič zapored osvojila naslov evropskih prvakov z visoko zmago nad Italijo (4:2).

V Jeruzalemu je s tremi zadetki, tako imenovanim perfektnim hat-trickom (gol z desno in levo nogo ter glavo), zablestel mladi vezist Barcelone Thiago Alcântara, ki je kar malce zasenčil drugi španski biser Isca. Tudi član Málage se je z enajstih metrov pozneje vpisal med strelce, oba pa sta se izstrelila na vrh želja največjih klubov.

Poleg Thiaga Abramoviču dišita Isco in Morata

Šimon Peres je rojstni dan praznoval ravno v Jeruzalemu, kar naj bi Roman Abramovič poskušal izkoristiti za hitro srečanje z Alcântaro, ki si ga želi pripeljati na Stamford Bridge, a za zdaj ni jasno, ali na željo Joséja Mourinha. Portugalec sicer zagotavlja, da se z Rusom dogovorita za vsak prestop, a vendarle ...

Thiago, sin nekdanjega brazilskega svetovnega prvaka Mazinha, je namreč že dolgoletna tarča Abramoviča in Chelseaja, ki mu ne bi bilo treba plačati visoke odkupne klavzule 90 milijonov evrov zaradi "taktične napake" Barçe med zadnjo sezono, v kateri kapetan mlade reprezentance ni odigral dovolj tekem za dvig cene.

Abramovič je bojda navdušen tudi nad Iscom in mladim napadalcem madridskega Reala Álvarom Morato, s katerim je Mourinho sodeloval še pri Real Madridu in mu zase neobičajno ponudil tudi nekaj priložnosti v prvi ekipi. S Španci se Portugalec v svoji zadnji sezoni pri belem baletu sicer ni najbolje ujel, potem ko je "na hladno" postavil kapetana Ikerja Casillasa in javno kritiziral Sergia Ramosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.