Šport > Nogomet
375 ogledov

Kdo je favorit za klop Rdečih vragov in kdo bo začasni trener?

Jose Mourinho
Manchester United je zaradi slabih rezultatov in še slabše igre odpustil svojega trenerja Josea Mourinha. Ime začasnega trenerja, ki naj bi vodil klub do konca sezone, naj bi bilo znano v naslednjih 48 urah, medtem ko se lov za stalnim trenerjem komaj začenja.

Angleški velikan Manchester United je danes objavil novico, da Jose Mourinho ni več trener Rdečih vragov.

V uradnem oznanilu je klub tudi navedel, da naj bi klub do konca sezone vodil začasni trener: "Klub bo do konca sezone vodil začasni vršitelj dolžnosti, oziroma klub do nadaljnega ne bo imenoval nove trajne rešitve."

José Mourinho Man Utd Šport José Mourinho izgubil službo

Angleški mediji so iz uradne objave Rdečih vragov najprej sklepali, da naj bi vodenje prve ekipe prevzel Michael Carrick, dosedanji pomočnik trenerja in nekdanja klubska igralska legenda, kateremu naj bi pomagal še eden izmed pomočnikov bivšega trenerja, Kieran McKenna.

Kmalu pa je med otoškimi mediji završala novica, da bo klub do konca sezone vodil Ole Gunnar Solskjaer, še en legendaren nogometaš Rdečih vragov, ki se trenutno nahaja na Norveškem, kjer vodi tamkajšnjega prvoligaša Moldeja, a naj ne bi bil imun na čare tako velikega kluba, kot je Manchester United. Angleški Telegraph celo navaja, da naj bi bil nekdanji izjemni norveški napadalec prvi favorit za stalnega trenerja, medtem ko se ostali mediji strinjajo, da gre zgolj za začasno rešitev ter da si bo United poleti poiskal bolj odmevno trenersko ime.

Stavnice so se seveda že poigrale s številnimi možnimi nasledniki "The Special One-a", zaenkrat pa med favoriti za novega stalnega trenerja najbolj izstopa nekdanji branilec Rdečih vragov, Laurent Blanc, ki je sprva imel kvoto 11, a je ta v zadnjih urah padla zgolj na 1,70!

laurent blanc | Avtor: EPA EPA

Michael Carrick, ki ga številni mediji še vedno povezujejo zgolj z vlogo začasnega trenerja, ima koeficient 6, kot tudi legendarni Zinedine Zidane, katerega se že nekaj časa povezuje s klopjo Manchester Uniteda.

zinedine zidane | Avtor: Epa Epa

Naslednji po vrsti je Mauricio Pochettino, trener Tottenhama, ki ima koeficient 8. Argentinski strateg je stvari še dodatno razburkal s svojo današnjo izjavo, ko ni zavrnil možnosti, da bi prevzel Rdeče vrage.

premier liga southampton manchester city mauricio pochettino | Avtor: Reuters Reuters

Med ostalimi možnostmi se omenja tudi nekdanjega trenerja Monaca, Leonarda Jardima, ki ima na stavnicah koeficient 17 in se vseeno ne zdi najrealnejša rešitev na mestu stalnega trenerja.

Leonardo Jardim | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.