Šport > Nogomet
13 ogledov

Kdo je "naj" napadalec La Lige?

Higuaín je daleč najbolj učinkovit napadalec španske lige, a tudi to ga verjetno
1/11
Žurnal24 main
Sezona je končana in čas je za analize. Letošnja sezona v španski ligi je prinesla pravi festival zadetkov. Naslov "naj" napadalca kljub vsemu ne pripada niti Messiju niti Ronaldu. Številke so za Gonzala Higuaína!

Pred začetkom sezone 2009/10 ni bilo dvoma, kdo bo v španski La Ligi "ukradel" večino pozornosti. Prihod Cristiana Ronalda v Real Madrid je napovedal dvoboj titanov, saj ga je nekaj sto kilometrov vzhodneje pri Barceloni čakal njegov veliki rival Lionel Messi. Nekako v senci duela velikanov pa sta izvrstni sezoni preživljala dva nogometaša − Ronaldov soigralec Gonzalo Higuaín in Messijev kompanjon Pedro Rodríguez. Njune številke povedo vse.

Deset najučinkovitejših napadalcev La Lige:
1. Gonzalo Higuaín
2. Pedro Rodríguez
3. Lionel Messi
4. Cristiano Ronaldo
5. Zlatan Ibrahimović
6. David Villa
7. Diego Forlán
8. Frederic Kanouté
9. Karim Benzema
10. Álvaro Negredo

Argentinec Higuaín je z 19 leti prišel iz River Plata in potrpežljivo čakal na svojo priložnost. Njegovi zadetki so bili odločilnega pomena za zadnja dva naslova prvaka kraljevega kluba, katerega prvi strelec je bil že lani (22 golov). Dejstvo je, da bi moral biti po scenariju tudi v letošnji sezoni zgolj menjava Karimu Benzemaju, a ga je s fantastičnimi predstavami, ki vključujejo en zadetek na vsakih 91 minut, popolnoma zasenčil. Zanimivo − njegova prihodnost v kraljevem klubu je še vedno nejasna.

Drugačna zgodba je za mladim Pedrom − meteorski vzpon v ekipi Barcelone je kronal s 23 zadetki v vseh tekmovanjih ter na klop posadil Thierryja Henryja. Odločilni zadetki v Evropskem superpokalu in finalu Svetovnega klubskega prvenstva sta le še utrdila njegovo mesto v prvi postavi. Postal je tudi prvi nogometaš v zgodovini Blaugrane, ki je zadel v vseh šestih tekmovanjih sezone.

Oba igralca sta bila pred golom praktično nezgrešljiva, saj sta zadela iz vsake tretje priložnosti. Higuaín je tako "odpihnil" zvezdniške soigralce v Madridu, saj so tako Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ter tudi Kaká za gol potrebovali osem priložnosti. Pedro je imel med vsemi daleč najmanj priložnosti za gol (le 40), kar je v primerjavi z Ronaldom (210) drobiž. Toda številke le niso vse ...

Primerjava Pedro/Higuain:

Gol na vsakih: 182 minut/91 minut
Priložnosti/zadetki: 3/3
Golov na tekmo: 0,4/0,8
Število osvojenih točk z njim v igri: 87/80
Število zmag: 27/27
Remiji: 6/2
Porazi: 1/3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.