Šport > Nogomet
2 ogledov

Kdo je zapravil več?

Ferguson (desno) in Benitez imata za seboj že dolgo zgodovino nesporazumov. Žurnal24 main
Ko je že kazalo, da so se strasti med Alexom Fergusonom in Rafaelom Benitezom končno umirile, je spet počilo. Povod za nov škotsko-španski obračun je prepir o tem, kdo je zapravil več denarja za okrepitve.
 
 

Videli boste, da bo kmalu začel s pravo nakupovalno mrzlico, sploh zdaj, ko je podpisal novo pogodbo.

Alex Ferguson

 
Mojster miselnih igric, trener Manchestra Uniteda Alex Ferguson , še kako dobro ve, kdaj "udariti" po svojih kolegih v trenerskih vrstah. Skozi leta treniranja na najvišjem nivoju je že ničkolikokrat zlomil tekmece v ključnih trenutkih. Letos ima sicer izgovor - prvi je namreč začel Rafael Benitez . Slednji je januarja  na novinarski konferenci pred tekmo s Stoke Cityjem povsem nenapovedano izvlekel list in začel: "Moram govoriti o dejstvih in tukaj so." V petminutnem predavanju (video spodaj) je Fergusona okrcal, češ da ima velik vpliv na sodnike in da se ves čas pritožuje. Unitedu naj bi v prid šel tudi razpored. Rafa je Liverpoolu s tem naredil medvedjo uslugo, saj so Redsi kasneje s Stokom remizirali (0:0), v naslednjih dneh pa neodločeno igrali še z Evertonom (1:1) in Wiganom (1:1).

Benitez je ljubitelje žogobrca na Otoka močno spomnil na Kevina Keegana . "King Kevin" se je pred leti, ko je bil z Newcastlom le še korak od naslova prvaka, podobno začel hudovati nad Fergusonom in kasneje naslov zapravil. V izbruhu jeze (video spodaj) je izrekel znamenite besede: "I would love it if we beat them! Love it!" (Zelo rad bi videl, da bi jih premagali! Zelo rad!) In United je osvojil naslov. Ferguson Benitezu po januarskem napadu dolgo časa ni želel neposredno odgovoriti, a tokrat ni ostal tiho. Prejšnji teden ga je Španec obtožil, da je Škot za nove igralce zapravil sto milijonov funtov (106 milijonov evrov) več kot on. Po Škotovih izračunih to ne drži, saj naj bi bil Benitez tisti, ki je bolj izpraznil denarnico svojih lastnikov: "Nad tem sem bil izjemno presenečen. Nekaterim ljudem sem dal nalogo, da to preverijo in v zadnjih petih letih kar precej vodi pred nami, " je dejal Ferguson. "Rekel je, da lahko zapravimo več kot oni, a sam je zapravil 24 milijonov funtov (25,6 mil. €) več od nas. Videli boste, da bo kmalu začel s pravo nakupovalno mrzlico, sploh zdaj, ko je podpisal novo pogodbo. " In še za konec: "Govori se o recesiji, a mislim da je pri Liverpoolu letos ne bo."

Če pogledamo številke, sta si kluba bolj podobna, kot sta pripravljena priznati oba trenerja. Liverpool je v zadnjih petih letih zapravil 88 milijonov evrov, United pa 91. Medtem je Chelsea, ki ga v tej zgodbi ne omenja nihče, za okrepitve namenil kar 165 milijonov, Arsenal pa le 3,6. Kakorkoli že, občutek pravi, da še nismo slišali zadnje v dolgi in nikoli končani zgodbi Ferguson-Benitez.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.