Šport > Nogomet
18 ogledov

Kdo kam in kdo nikamor

Žurnal24 main
Špekuliralo se je in veliko dogajalo, nogometnega prestopnega roka pa še ni konec. Marsikaj se bo še zgodilo. Marsikaj pa se tudi ne bo.

Klubi bodo na evropskem prestopnem trgu delovali še slaba dva tedna. In čeprav prestopni rok predvsem na zadnji dan, pa lahko nekatere reči predvidimo že danes. Kdo vse bo še do konca avgusta menjal klubske barve? In kdo jih ne bo, pa čeprav so mediji o tem veliko pisali?

Klub bodo menjali ...

Goran Pandev (Lazio): Prvi zvezdnik makedonske reprezentance je že nekaj časa tik pred odhodom iz rimskega Lazia. Predsednik Claudio Lotito ga je že označil za pretirano pohlepnega, Inter in ruski Zenit pa se omenjata kot glavna snubca ofenzivnega vezista, ki mu pogodba z Rimljani poteče naslednje poletje.

Joleon Lescott (Everton): Glavna obrambna želja Manchester Cityja je še naprej pri Evertonu. Trener David Moyes ni uslišal želja igralca, ki je uradno prosil za odobritev prestopa. Bogati City viša in viša ponudbo, slej ko prej bo s tem verjetno tudi strl odpor kluba iz Liverpoola.

Rafael van der Vaart (Real Madrid): Na Nizozemca v Madridu ne računajo več, sam pa si je vzel kar nekaj časa za izbiro svojega naslednjega kluba. Vrnitev k Ajaxu ga ne zanima, odpirajo se nekatere angleške možnosti, izključen pa ni niti odhod v Italijo.

Alexandre Pato ostaja v Milanu. © EPA

 
Fabricio Coloccini (Newcastle): Dolgolasi branilec Newcastla po izpadu kluba v angleško drugo ligo vztrajno išče nov klub. Prestop k Panathinaikosu je padel v vodo, že prej je odpadla Sevilla, sramežljivo pa so si Argentinca začeli ogledovati nekateri angleški prvoligaši. Glavno oviro predstavlja njegova astronomska plača.

Eidur Gudjohnsen (Barcelona): Čeprav je bil v treh letih pri Barceloni vselej pripravljen krpati luknje in "nositi vodo", se kot kaže Islandčev čas v Kataloniji izteka. Trenutno je najbližje odhodu k West Hamu, kar je potrdil tudi trener tega kluba Gianfranco Zola.

Kluba ne bodo menjali ...

Franck Ribéry (Bayern): Čeprav ga je na vsak način želel v Madrid zvabiti Real, bo Ribéry tudi v novi sezoni igral v Nemčiji. Pri Bayernu se za nobeno ceno niso želeli odreči storitvam svojega prvega zvezdnika. Dolgoročno sicer Francoza v bavarski prestolnici ne bodo mogli zadržati, vsaj pol leta pa bo še njihov.

Cesc Fábregas (Arsenal): Še en prestopni rok seljenja kapetana Arsenala v vrste Barcelone in Reala. Tudi tokrat brez uspeha. Arsenal se ni dal, vendar bo moral v prihodnje začeti zbirati lovorike, če želi prepričati Fábregasa, da je pravi klub zanj.

Alexandre Pato (Milan): Po odhodu Carla Ancelottija iz Milana v Chelsea so mnogi enako pot napovedovali tudi mlademu Brazilcu Patu. Vendar ni šlo tako zlahka. Do stikov je prišlo, vendar po odhodu Kakája Italijani niso želeli niti slišati o prodaji še enega tako pomembnega člena svoje ekipe. Podobno pa je bilo tudi pri Andrei Pirlu.

Nemanja Vidić bo še naprej igral v Angliji. © AFP

 
Nemanja Vidić (Manchester United): Če imaš oznako enega od najboljših branilcev na svetu, se seveda znajdeš na seznamu želja največjih klubov. Kljub pozivom iz Barcelone in Madrida pa Vidić ni nameraval zamenjati deževnega Manchestra za špansko sonce.

Javier Mascherano (Liverpool): Josep Guardiola se je ogrel, Rafa Benitez pa se ni dal. Trener Barcelone je na koncu moral pozabiti na bojevitega vezista Mascherana. Liverpool je prodal Xabija Alonsa v Madrid, prodaja še drugega ključnega motorja na sredini igrišča pa bi pomenila samomor na Anfieldu. Agentinec torej za zdaj ostaja v Angliji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.