Šport > Nogomet
13 ogledov

Kdo so zvezdniki Palerma?

Javier Pastore z Diegom Maradono. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pred vami je kratka predstavitev najvidnejših igralcev Palerma, moštva, ki stoji na poti Mariboru v želji po preboju v skupinski del Evropske lige. Štajerce v četrtek čaka prvi dvoboj na gostovanju.

V pripravah na srečanje je vijolični trener Darko Milanič svoje nogometaše opozarjal predvsem na napadalne nevarnosti v sicilijanski vrstah. Ena od njih se imenuje Javier Pastore, 21-letni Argentinec, ki ga je Diego Maradona poleti odpeljal tudi v Južnoafriško republiko in ga na igrišče poslal proti Grčiji in Mehiki. Kličejo ga Suhi, Mala kost ali pa tudi argentinski Kaká. V 34 tekmah je lani za Palermo dosegel tri zadetke, najbolje pa se znajde na sredini igrišča.

Palermo, znan po svoji rožnati opravi, sicer pa je klubska barva tudi črna, je lansko Serie A končal na petem mestu. Klub domuje na stadionu Renzo Barbera, bolj znanemu po vzdevku La Favorita, ki sprejme dobrih 37 tisoč gledalcev.
Fabrizio Miccoli zaradi poškodbe proti Mariboru verjetno ne bo nastopil. Sreča za vijolične, saj gre za nekdanjega člana Juventusa, Fiorentine in Benfice. Ima kar nekaj izkušenj tudi iz Lige prvakov, kjer je igral s Torinčani in Lizbončani. Za Palermo nastopa od leta 2007, v 87 tekmah je zabil 41 golov. Za azzure je odigral deset tekem in mrežo zatresel dvakrat. Znan je po svoji hitrosti, energičnosti in tehnični podkovanosti. Njegov delokrog je območje za napadalci.

Ime, ki sta ga nedvomno že slišali, je tudi napadalec Massimo Maccarone, ki je v klub prišel pred letošnjo sezono in med drugim v preteklosti nastopal za Milan, kjer je v mlajših kategorijah začel kariero, Parmo, Sieno in Middlesbrough. S tem klubom je leta 2006 igral v finalu pokala Uefa. Poleg zadetkov so ga navijači vzljubili tudi zaradi njegovega odnosa. Sicilijanski dvoboj z Mariborčani za Maccaroneja ne bo prvi, saj je proti vijolicam brcal že v majici Parme leta 2004. Za Italijo je leta 2002 odigral dve srečanji.

Palermova vrata brani Salvatore Sirigu, 23-letnik, ki mu strokovnjaki nadevajo lento enega najbolj perspektivnih čuvajev mreže na Apeninskem polotoku. Bil je član treh mlajših italijanskih reprezentančnih selekcij, za člane pa je debitiral proti Slonokoščeni obali, ko ga je Cesare Prandelli v gol poslal od prve minute, svetovnega prvenstva pa Sirigu ni videl od blizu.


Ne smemo pozabiti tudi na prekaljenega nekdanjega vezista Lazia – na klopi tega kluba je sedel tudi trener Delio Rossi – in Fiorentine Fabia Liveranija, urugvajski napadalec Edinson Cavani pa je še pred sezono odšel na posodo k Napoliju. Odšel pa je tudi branilec Simon Kjær, ki je okrepil Wolfsburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.